Măsuri solicitate degeaba de consilierii județeni pe durata stării de urgență | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Măsuri solicitate degeaba de consilierii județeni pe durata stării de urgență

* în cadrul unei ședințe extraordinare recente a Consiliului Județean, o parte dintre consilieri au intervenit pentru a sublinia câteva măsuri pe care le consideră potrivite pe durata stării de urgență * unii au propus obligativitatea purtării măștilor în permanență, alții limitarea circulației dintre Brăila și Galați, în timp ce dintr-o altă tabără s-au solicitat intervenții pentru îmbărbătarea persoanelor vârstnice * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a explicat că astfel de decizii nu se pot lua la nivel local, eventual pot fi doar transmise Comitetului pentru Situații de Urgență, care să le retransmită la Centru

 

 

O parte dintre membrii Consiliului Județean Brăila au venit, recent, cu câteva propuneri privind combaterea virusului COVID-19 pe plan local. Mai exact, după declararea închiderii ședinței extraordinare a CJ Brăila din 10 aprilie, care s-a desfășurat online, președintele Francisk Chiriac și-a invitat colegii să mai rămână câteva minute pentru a discuta și a face mai multe anunțuri privind starea de urgență și lupta contra coronavirus. Ei bine, unii dintre membrii CJ Brăila au profitat atunci de moment pentru a lua cuvântul și a veni la rândul lor cu câteva propuneri pe care le-au considerat potrivite în contextul actual. Primul a fost proaspătul consilier județean PNL Gicu Mitache, care a vorbit încă de atunci despre impunerea portului obligatoriu de măști pentru brăileni.

”Voiam să întreb în contextul prezentat mai înainte (n.r. - al stării de urgență), pentru a menține sub control tot ceea ce se desfășoară zilele acestea, nu credeți că este bine să introducem obligativitatea portului de mască? Adică în TOATE situațiile în care ies concetățenii noștri afară?”, a declarat Mitache.

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a precizat atunci că aceasta ar fi într-adevăr o măsură suplimentară, dar nu reprezintă o decizie pe care să o poată lua personal, ci eventual Comitetul pentru Situații de Urgență.

La rândul său, liberalul Dănuț Lungu a solicitat luarea în calcul a limitării temporare a drumului dintre Brăila și Galați, având în vedere faptul că la vremea respectivă apăruseră deja multe cazuri de pacienți COVID-19 în orașul vecin.

”Este o problemă pe care am mai ridicat-o, inclusiv cu domnul prefect. V-o spun și dumneavoastră, vreau să o spun tuturor colegilor. Ținând cont de faptul că de vreo 4-5 zile la Galați s-a cam înrăutățit situația, putem să facem ceva în sensul în care să restricționăm cât de cât circulația între Brăila și Galați? Putem să ne implicăm  în vreun fel și să limităm circulația pe acest drum?”, a intervenit Lungu.

Șeful CJ Brăila a explicat că nici măcar Comitetul pentru Situații de Urgență nu ar putea lua din proprie inițiativă o astfel de măsură drastică. Acesta a adăugat că ar putea fi transmisă la Centru, care să decidă în consecință.

”Referitor la restricționare, decizia o poate lua doar grupul strategic de la București. Domnilor, vorbim de limitarea circulației între două orașe! Chiar dacă ar propune Comitetul pentru Situații de Urgență un astfel de lucru, decizia se va lua de la București. Nu putem să o luăm noi aici. Este puțin cam complicat”, a explicat Chiriac.

O intervenție a venit la vremea respectivă și din partea taberei PSD Brăila. Mai exact, consilierul județean Fănel Burtea, totodată liderul pensionarilor social-democrați, a dorit să îi solicite președintelui CJ să se gândească la măsuri pentru încurajarea persoanelor în vârstă. Intervenția acestuia nu a fost foarte bine primită de Chiriac.

”Ar fi bine dacă se poate în perioada asta, să căutăm să găsim modalități prin care să îmbărbătăm oamenii. În special pe cei mai în vârstă. Și să lăsăm propaganda asta de partid pentru o altă perioadă. Că e mai bine și mai prolific”, a declarat Burtea.

”Am eu o rugăminte la dumneavoastră. Să «îmbărbătați» oamenii în vârstă să stea acasă și să iasă numai în orele în care trebuie: 11:00 - 13:00! Și să iasă doar dacă într-adevăr au nevoie de ceva foarte important!”, a transmis la rândul său Chiriac, punând în cele din urmă punct discuțiilor consilierilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro