• Spitalul Judeţean Brăila a interzis vizitele în secţiile Terapie Intensivă, Boli Infecţioase şi Neonatologie • pentru celelalte secţii, timpul a fost redus la o singură oră în timpul săptămânii • Prefectura Brăila a dispus monitorizarea tuturor curselor internaţionale care vor sosi în judeţul nostru şi a fost identificat un spaţiu pentru carantinarea celor care vin din zone de risc
Noul Coronavirus care a îmbolnăvit peste 200 de persoane şi a provocat 7 decese în Italia a pus pe jar autorităţile brăilene. Asta pentru că se ştie deja că mulţi români sunt plecaţi în ţara respectivă, la muncă, iar acum există riscul ca o parte dintre ei să revină în România, aducând temutul virus şi în zona noastră. Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a interzis vizitele aparţinătorilor la pacienţii internaţi în secţiile de Terapie Intensivă, Boli Infecţioase şi Neonatologie, în timp ce pentru celelalte secţii programul a fost restricţionat la o singură oră pe zi, de luni până vineri, între 16.00 şi 17.00, iar în weekend vizitele sunt permise doar în intervalele orare 10.00-11.00 şi 16.00-17.00. Echipamentul şi masca de protecţie sunt obligatorii în unitatea spitalicească.
Alte măsuri care vin din partea autorităţilor locale pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Coronavirus sunt: identificarea unui spaţiu în care pot fi carantinaţi cei întorşi din Italia, deci nu cei afectaţi deja de virus, şi monitorizarea curselor internaţionale efectuate de transportatori din Brăila şi Galaţi. Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a declarat că în Brăila nu există risc de îmbolnăvire, în prezent. Acesta a mai spus că există deja 5 adulţi şi 2 copii aflaţi în carantină, deoarece au tranzitat Italia în ultimele 14 zile, aceştia aflându-se izolaţi la domiciliu, deoarece nu prezintă simptome. “A avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a avut ca temă identificarea unui spaţiu care va putea fi folosit pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, dacă se va întâmpla aşa ceva. Este un spaţiu pentru cei care provin din anumite zone de risc, să nu înţelegem că acolo vor sta bolnavii. Cei care au cel mai mic simptom al virusului vor fi preluaţi imediat de cei de la ISU, cu o autospecială dedicată unor astfel de persoane şi vor fi transferaţi la Bucureşti, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş». În prezent, toţi cei care au sosit în Brăila din diferite zone adiacente zonelor afectate, sunt în carantină la domiciliu, pentru că nu au intrat în zonele închise astăzi. Vorbim aici de 5 adulţi şi 2 copii care nu prezintă nicio simptomatologie, sunt bine, sănătoşi, dar pentru că au tranzitat în ultimele 14 zile Italia, se supun acestor reguli. Vreau să fie foarte clar, nu există vreun risc în Brăila. Am solicitat operatorilor de transport atât din Brăila, cât şi din Galaţi, printr-o bună comunicare cu Prefectura Galaţi, să ne comunice toate cursele internaţionale care urmează să sosească în zona noastră, cele regulate şi ocazionale, astfel încât să-i putem prelua şi monitoriza din timp, deşi există o procedură la nivel naţional, conform căreia indiferent pe la ce punct vamal ar intra în ţară, cei de acolo sunt obligaţi să comunice DSP şi, la fel, ei vor fi monitorizaţi. Vreau să spun lucrurile foarte clar: nu există un pericol iminent, dar sunt nişte măsuri pe care trebuie să le luăm, pentru că nu vreau să fim luaţi pe nepregătite, cum e o vorbă”, a declarat prefectul Brăilei.