Mergi la conţinutul principal

Măsuri de prevenţie în şcolile brăilene pe fondul gripei şi al coronavirusului

• inspectorii şcolari verifică, zilnic, toate unităţile de învăţământ pentru a vedea dacă există săpun • măsurile luate de Inspectorat afectează proiectele Erasmus, în ceea ce priveşte deplasările în străinătate, sau programul “Şcoala Altfel”, deoarece activităţile nu se vor mai putea desfăşura în afara şcolilor • olimpiadele şcolare vor avea loc, noutatea fiind prezenţa unui asistent medical

 

Gripa şi coronavirusul au dus la modificarea programelor şcolare în unităţile de învăţământ din municipiu şi judeţ, dar fără a fi afectat actul de predare. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a solicitat cadrelor didactice să limiteze deplasările în afara şcolilor şi a activităţilor care presupun aglomerări de persoane. De asemenea, mai sunt afectaţi şi cei care urmau să plece în străinătate în cadrul proiectelor Erasmus, recomandarea fiind să abandoneze călătoriile, bineînţeles cu acordul tuturor instituţiilor implicate. O altă activitate supusă măsurilor de prevenţie este “Şcoala Altfel” pe care, de obicei, unităţile de învăţământ o programează la finele lunii martie. Activităţile din cadrul programului se vor desfăşura în şcoală, şi nu în afara acesteia, în locuri aglomerate.

“În fiecare zi, şcolile sunt verificate de inspectorii IŞJ, în sensul că vrem să ne asigurăm că apa şi săpunul nu lipsesc niciunei şcoli. Spălatul pe mâini e una dintre cele mai importante măsuri de prevenire a îmbolnăvirii de gripă şi chiar a coronavirusului. Îmi doresc ca lumea să înţeleagă că toate aceste măsuri sunt luate pentru a preveni îmbolnăvirea şi nu trebuie să se panicheze nimeni. Mai bine să prevenim decât să ne îmbolnăvim. De asemenea, mai trebuie adăugat că s-a luat decizia suspendării cursurilor într-o şcoală din municipiu, deoarece au fost raportate 3 cazuri de gripă în rândul elevilor”, ne-a declarat inspectorul general Viorel Botea.

Acesta a adăugat că sunt monitorizate situaţiile copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate, în special cei plecaţi în Italia.

Olimpiadele şcolare se vor desfăşura ca de obicei, singura noutate fiind prezenţa unui asistent medical.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro