Mergi la conţinutul principal

Mărturii şocante din infernul de la Mall. O întreagă familie putea fi nenorocită

• patru dintre membrii unei familii care se aflau la intrarea în mall în momentul în care atacatorul a intrat cu maşina în mulţime au fost spulberaţi într-o fracţiune de secundă • capul familiei, care se întorsese să verifice dacă a încuiat maşina a privit neputincios cum soţia, fiica şi doi dintre nepoţi au fost loviţi

 

Destăinuirile lui Mitică Bocăneţ sunt în măsură să impresioneze pe oricine, privind tragedia care putea fi şi mai mare din cauza celui care a făcut ravagii pe traseul până la Mall şi îndeosebi la intrarea în hipermarket. Detalii de necrezut am aflat de la cel care îşi putea pierde aproape întreaga familie. “Este cea mai grea cumpănă prin care am trecut. Concret, am mers la cumpărături cu soţia, fiica, doi nepoţi de 13, respectiv 11 ani, dar şi cu al treilea, în vârstă de 6 ani. Oricum, în vreme ce ei mă aşteptau în zona intrării în magazin, m-am întors în parcare crezând că am uitat uşa deschisă la maşină. Moment în care a trecut fulgerător, spre supermarket, un bolid – şi imediat s-au auzit câteva zgomote/buşituri puternice. Când am văzut o persoană aruncată în aer, imediat gândul mi-a fost la soţie. Şi exact aşa a fost: ea a fost aruncată în sus şi a căzut lovindu-se puternic la cap; fiica era  rănită, cei doi nepoţei şi ei, la fel, iar cel mic a avut noroc că era puţin mai încolo. I-am liniştit pe toţi, iar pe soţie am aşezat-o uşor lângă un perete aşteptând echipele de intervenţie. Insă era să mai avem un necaz:  aflând de cele întâmplate, ginerele a venit de la Galaţi, dar era să-l accidenteze grav un individ care a forţat intersecţia din barieră, fără a mai aştepta câteva secunde până la culoarea verde. Noroc că accidentul s-a lăsat doar cu o tamponare uşoară. Cât priveşte soţia, este conştientă, cooperantă, deocamdată nu are probleme la cap, însă nu-şi mai aminteşte nimic de modul cum a fost lovită şi aruncată la pământ. Ferească Dumnezeu pe oricine de asemenea necaz, din cauza unui criminal”.

 

Ultimele informaţii despre starea victimelor

Starea pacienţilor, victime ale accidentului de duminică, 11 noiembrie, este bună. Sunt 3 pacienţi care sunt în Terapie Intensivă, unul este pacientul înjunghiat cu evoluţie foarte bună şi 2 pacienţi care au suferit politraumatisme, numeroase fracturi, numeroase leziuni ale capului şi ale feţei. Ei sunt în Terapie Intensivă, tocmai pentru a fi urmăriţi şi monitorizaţi în permanenţă. Restul pacienţilor sunt fiecare pe secţia de Chirurgie sau ortopedie-traumatologie, un pacient cu fractură de gambă, la care se va interveni miercuri. Copiii au fost ţinuţi 24 de ore pentru a fi monitorizaţi şi s-au externat la cerere. Pacienţii care au rămas în chirurgie generală probabil vor fi externaţi în cursul zilei de mâine (n.r. - marţi) ca să avem 48 de ore de supraveghere”, a declarat Alina Neacşu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila.

Surse din cadrul spitalului ne-au spus însă că una dintre victime, mai precis unul dintre şoferii “Braicar” spulberat pe Şoseaua de Centură, ar fi în stare gravă. Acest fapt a fost relatat şi în mai multe comentarii postate la articolele pe care le-am publicat ieri.

 

A vrut sânge

Potrivit unor surse, toată tragedia de la Mall ar fi fost premeditată de atacator încă de dimineaţă. După ce a consumat alcool toată noaptea, prin mai multe baruri din municipiu, alături de nişte prieteni, Marius Parfenie ar fi avut în minte un singur gând: să verse sânge. De fapt, dacă maşina n-ar fi fost oprită de stâlpii din faţa uşii de acces, planul lui ar fi fost să intre pe aleea principală şi apoi în hipermarket, direct în mulţime.

Când a ajuns în Arest însă, pe măsură ce efectul băuturii şi, probabil, al drogurilor a trecut, atacatorul a realizat ce a făcut şi a început să aibă remuşcări. De fapt, că regretă fapta a recunoscut şi în faţa procurorului, dar şi în faţa jurnaliştilor la ieşirea din Tribunal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro