• de la un capăt la celălalt al Străzii Mihai Eminescu (fosta Cale Regală a Brăilei) zecile de căsuțe din lemn își îmbie oaspeții cu minunățiile realizate de artizanii locali, creatori handmade și meșteri populari • „greii” târgurilor din ultimii ani și-au dat întâlnire la Târgul de Primăvară care va fi deschis până de Ziua Femeii • o adevărată feerie de culori și parfumuri a pus stăpânire pe Calea Regală, iar brăilenii au de unde alege, în sfârșit, cel mai frumos mărțișor de 1 martie sau cel mai frumos cadou
Artera pietonală a Brăilei s-a transformat, zilele acestea, într-o adevărată „Peșteră a lui Aladin”, ținut de poveste cu miros de lavandă, flori de primăvară, limonadă și măr caramelizat, cu mărțișoare create de mâini dibace, jucării și cadouri care mai de care mai interesante.
De la un capăt la celălalt al Străzii Mihai Eminescu (fosta Cale Regală a Brăilei) zecile de căsuțe din lemn își îmbie oaspeții cu minunățiile realizate de artizanii locali, creatori handmade și meșteri populari. „Greii” târgurilor din ultimii ani - Gianina Matei, meșter popular de la Gemenele, Steluța Bălan, de la Tichilești, Dan Iorga, membru fondator al Asociației „Produs în Brăila”, Lăcrămioara Simona Țiripa - „regina lavandei”, „Căsuța cu pisici” a Ginei Chelaru - noul brand al Brăilei, Atelierul Ralucăi, „Chez Andrei” SRL cu delicioasele alune caramelizate, Sera Grama, „SleepyFriends” sau Ioana Stoian cu ale ei minunății quilling, ca să enumerăm doar câțiva - și-au dat întâlnire la Târgul de Primăvară de anul acesta, care va fi deschis până de Ziua Femeii.
O adevărată feerie de culori și parfumuri a pus stăpânire pe Calea Regală, iar brăilenii au de unde alege, în sfârșit, cel mai frumos mărțișor de 1 martie sau cel mai frumos cadou de Ziua Internațională a Femeii, simbol al primăverii și al purității.
Lumea de basm a târgului se deschide cu minunățiile „Căsuței cu pisici” a Ginei Chelaru, care tocmai și-a înregistrat afacerea la OSIM. Gina realizează produse handmade de 12 ani și de 6 ani a pus bazele brandului „Căsuța cu pisici”. „La ora actuală familia noastră trăiește din handmade. Îmi încep munca în atelier la 7.30-8.00 și s-a întâmplat să mă prindă și 4.00 dimineața în fața obiectelor cărora trebuie să le dau viață. Cred că, în sfârșit, mi-am găsit drumul și că aceasta este menirea mea”, ne-a mărturisit creatoarea „Căsuței cu pisici”.
Mai departe, oaspeții sunt așteptați cu mărțișoare lucrate de mână, căni personalizate, oglinzi și magneți de frigider personalizați, cu mărțișoare quilling, cosmetice, parfumuri și loțiuni. Iar mai departe, brăilenii se pot delecta cu alune caramelizate, măr caramelizat și vată de băț, produse de „Chez Andrei”, la care se face mai mereu coadă.
Steluța Bălan, meșter popular de la Tichilești, le oferă brăilenilor minunate mărțișoare croșetate, păpuși și alte obiecte lucrate de mână. „Lucrez de la vârsta de 7 ani, după ce am prins meșteșugul de la o vecină. Am învățat să croșetez de la mama mea, dar și la școală, la orele de lucru manual”, ne-a mărturisit creatoarea de frumos.
Alături, Dan Iorga, membru fondator al Asociației „Produs în Brăila”, te îmbie cu „cea mai bună limonadă cu miere din Brăila”. Producătorul brăilean oferă cele mai diverse sortimente de miere, culminând cu vestita „miere de amorfă” (arbust ce crește pe malul Dunării) pe care intenționează să o înregistreze ca produs local.
Umplând văzduhul cu parfum de lavandă, căsuța brăilencei Lăcrămioara Simona Țiripa este locul de care nu te desparți cu una cu două. Săculeții de lavandă, pernuțele, mărțișoarele cu lavandă și uleiuri esențiale - toate acestea îi atrag pe brăileni mai ceva ca un magnet.
Florile de seră, dar și cele de grădină, al căror parfum vestește, discret, sosirea primăverii, au inundat de câteva zile Calea Regală. Zambile, ghiocei, narcise, iriși și lalele de toate culorile au pus stăpânire pe Târgul de Primăvară de pe Strada Mihai Eminescu, transformând locul într-o adevărată „grădină a bunicilor”, cu oameni veseli și plini de speranță.