Mergi la conţinutul principal

Măcelărie din Piața Halelor amendată de Protecția Consumatorilor

* asta după ce un consumator a reclamat faptul că a achiziționat costiță de porc alterată * agentul economic a primit două amenzi contravenționale de 6.000 de lei și un avertisment și a fost obligat să restituie contravaloarea produsului cumpărat de reclamant * pe lângă toate acestea, comisarii de la Protecția Consumatorilror Brăila au dispus oprirea de la comercializare și distrugerea produselor nesigure pentru consum, respectiv slănină afumată, organe de porc, costiță mânzat și cap de piept mânzat


 

 


 

Măcelărie din Piața Halelor (Piața Centrală) a municipiului Brăila, controlată și amendată de comisarii de la Protecția Consumatorilor la finele anului trecut.

Astfel, potrivit conducerii instituției, urmare a reclamației unui consumator brăilean, referitoare la calitatea necorespunzătoare a produsului „costiță porc”, ce prezenta „modificări organoleptice” (miros alterat), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila (CJPC) a demarat, în ziua de 29 decembrie 2023, o acțiune de control la SC NIKVADUL SRL Brăila - Măcelărie, situată în Piața Halelor.

În urma neregulilor constatate, reclamația s-a dovedit a fi întemeiată și comisarii CJPC Brăila au aplicat următoarele sancțiuni: două amenzi contravenționale în valoare totală de 6.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a produselor cu modificări organoleptice (slănină afumată, organe de porc, costiță mânzat și cap de piept mânzat); distrugerea produselor nesigure pentru consum uman”, precizează conducerea CJPC Brăila.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor aflați în control au dispus, totodată, măsura restituirii contravalorii produsului achitată de consumator.

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de controla CJPC la măcelăria reclamată, sunt menționate următoarele: mesele suport pentru diferite utilaje (fierăstrău, mașină de tocat cu refrigerator) erau neigienizate și, în plus, prezentau zone de rugină; pardosela prezenta zone deteriorate; operatorul economic folosea în procesul tehnologic de tranșare a carcaselor de porc și mânzat ustensile neprofesionale (cuțite cu mâner din lemn și nituri de prindere, ustensile ruginite etc); recipienții pentru colectarea deșeurilor menajere solide nu erau prevăzuți cu capac și sistem de acționare la pedală, potrivit reglementărilor în vigoare.

Pe lângă toate acestea, toate produsele expuse la comercializare nu aveau afișate informații privind data limită de consum.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro