Mergi la conţinutul principal
Şefii de promoţie 2018

Mândria liceelor brăilene!

• 24 de absolvenţi au reuşit anul acesta să fie onoraţi cu titlul de “şef de promoţie” • şi nu doar că au încheiat liceul cu cea mai mare medie, dar s-au făcut remarcaţi şi la olimpiade şi concursuri şcolare sau prin diverse proiecte şi activităţi de voluntariat • cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” vă prezintă astăzi elitele liceelor din Brăila, promoţia 2018

 

O generaţie de excelenţă! Anul acesta, 24 de elevi au fost onoraţi cu titlul de “şef de promoţie”, fiind astfel răsplătiţi pentru rezultatele remarcabile pe care le-au avut de-a lungul liceului. Sunt tineri excepţionali, tineri cu care nu se mândresc doar liceele, ci şi întreaga comunitate brăileană. Pe mulţi dintre ei deja îi cunoaşteţi, alţii aşteaptă să fie descoperiţi. Fără alte introduceri, vă invităm să îi aplaudaţi pe şefii de promoţie 2018, elitele liceelor din Brăila.

 

Alex Tatomir şi Radu Andrei, Colegiul “N. Bălcescu”

Colegi de clasă, prieteni, olimpici internaţionali, iar acum şefi de promoţie. Este vorba, cum altfel, de Alex Tatomir şi Radu Andrei, exponenţii “generaţiei de aur” a Colegiului Naţional “N. Bălcescu”.

Alex a încheiat liceul cu 10, a dat bacul olimpicilor unde a obţinut media 9.96, iar în toamnă va studia la Oxford. Până atunci însă el va participa la Olimpiada Central-Europeană de Informatică şi la Olimpiada Internaţională de Informatică. 

“Anii de liceu au fost o experienţă foarte plăcută, cred că cea mai plăcută de până acum. Au fost şi foarte multe provocări, dar privind în urmă totul a ieşit foarte bine şi n-a fost chiar atât de greu pe cât părea la început. Nu pot să spun că mă simt diferit cu acest titlu, dar mă simt împlinit. Cred că este foarte important să găseşti ceva ce-ţi place şi să faci lucrul în care pui cea mai multă pasiune”, ne-a declarat Alex.

Radu a absolvit şi el liceul cu media 10, iar în curând îşi va lua zborul către Statele Unite, olimpicul medaliat la internaţionale de fizică, astronomie şi astrofizică, urmând să fie student la cea mai prestigioasă universitate din lume: Harvard.

“Au fost patru ani frumoşi, patru ani în care am învăţat foarte multe, dar din curiozitate şi din plăcere, nu din obligaţie. Am avut ocazia să particip în proiecte internaţionale, mi-am descoperit câteva pasiuni mai mici, am format prietenii cu colegii de clasă şi cu cei de la concursuri. A fost o perioadă foarte interesantă, provocatoare, mi-am autoimpus nişte obiective foarte înalte pe care am încercat apoi să mi le îndeplinesc. Iar nominalizarea ca şef de promoţie e o încununare fericită a activităţii şi o recunoaştere a efortului pe care l-am depus”, susţine Radu.

 

Andreea Dăscălu, Colegiul “Gh. M. Murgoci”

Andreea a terminat clasa a XII-a cu media 10, iar media de absolvire a liceului este 9.91, rezultat pe care l-a obţinut fără să apeleze vreodată la meditaţii în privat.

“M-am simţit compleşită la început pentru că nu mă aşteptam să fiu şefă de promoţie. Eu mă duceam cu plăcere la şcoală pentru că aveam nişte colegi extraordinari. M-am înscris în foarte multe proiecte, prin intermediul lor am avut ocazia să merg în diferite ţări şi în cei patru ani m-am dezvoltat foarte mult. Emoţii, distracţie şi muncă. În aceste cuvinte aş putea rezuma perioada liceului”, spune Andreea.

Tânăra nu s-a dat niciodată în lături nici când a fost vorba să se implice în activităţi de voluntariat, cum este cazul proiectului “Ajungem Mari”, prin care tinerii merg şi lucrează cu copiii din centrele de plasament.

Din toamnă va studia la Universitatatea din Groningen (Olanda), unde se va specializa în Artă, cultură şi media.

“Simt că acolo e locul meu şi e ceea ce trebuie să fac. Pur şi simplu îmi place mult profilul şi nu aş fi putut alege ceva mai pe stilul meu. Munca şi perseverenţa mă vor duce unde îmi propun pentru că aşa au venit şi toate rezultatele pe care le-am avut în liceu”, susţine aceasta.

 

Diana Elena Barbu, Liceul “N. Iorga”

Diana a finalizat studiile liceale cu media 9.81. Şi la BAC ea a obţinut un rezultat excelent, fiind a doua pe liceu cu media 9.75 şi în primii 15 elevi din judeţ. Tânăra ne-a mărturisit că nu i-a fost uşor să îşi aleagă facultatea, iar asta pentru că sunt mai multe domenii care îi plac şi în care excelează, dovadă fiind premiile obţinute la competiţiile de română, istorie, geografie, religie şi limba franceză, precum şi participarea ei la două olimpiade naţionale de sociologie. În cele din urmă s-a hotărât să urmeze Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti.

“Încă din şcoala generală cochetez cu limba română ca materie preferată iar gândul că voi putea forma şi învăţa viitoare generaţii de elevi să se exprime corect şi coerent în limba maternă, să simtă limba română ca fiind mai mult decât o simplă materie care implică numeroase dificultăţi, mă bucură nespus”, ne-a mărturisit tânăra.

Fiecare reuşită a Dianei a venit numai prin muncă şi studiu individual. De aceea, ea a lăsat şi un mesaj celor care cred că excelenţa este condiţionată de orele de meditaţii în privat. “Pentru generaţiile de copii şi părinţi care consideră că fără meditaţii suplimentare nu se poate, doresc să menţionez că se poate obţine performanţa şi fără, prin determinare şi efort sustinut. Eu am reuşit”, susţine Diana.

 

Ionela Georgiana Vâju, Liceul Pedagogic “P. D. Perpessicius”

Georgiana a reuşit să obţină o medie de absolvire aproape perfectă: 9.97. Aceasta a terminat profilului învăţător-educator şi vrea să continue pe acest drum pentru că simte că asta este chemarea ei.

“Sunt foarte mulţumită de mine şi fericită, mai ales că nu este doar meritul meu, ci şi al profesorilor care m-au îndrumat şi al părinţilor pentru că ei m-au susţinut mereu. Liceul a fost o experienţă foarte frumoasă şi acum parcă îmi pare rău că s-a terminat. Aş mai vreau să merg la concursuri, să ridic mâna în timpul orei, să învăţ pentru a doua zi... dar am terminat. Rămân cu amintiri minunate, iar colegii şi profesorii îmi vor rămâne în suflet”, ne-a povestit aceasta.

Tânăra a făcut performanţă pe parcursul liceului la concursurile şi olimpiadele la care a participat. S-a înscris la Litere la “Dunărea de Jos” Galaţi, specializarea română-franceză, fiind prima admisă.

 

Patricia Boingeanu, Colegiul “A. Aslan”

Patricia ne-a povestit că la finalul clasei a VIII-a ar fi vrut să urmeze un profil pedagogic, însă a ales Ştiinţele Naturii deoarece considera că în medicină se câştigă mai bine. Acum că a terminat liceul, Patricia şi-a ascultat inima şi s-a întors la prima ei dragoste, fiind admisă la Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar la “Dunărea de Jos” Galaţi.

“Îmi plac copiii şi îmi place să lucrez cu ei, mai ales ca am doi fraţi mai mici pe care îi ajut la teme. În ultimul timp am observat, şi unii dintre foştii colegi au observat, că am răbdare să explic şi mă fac înţeleasă. Îmi place să mă dedic în ceea ce fac şi să pun suflet”, afirmă Patricia.

În liceu, tânăra a fost premiată la olimpiada de biologie şi la concursuri de franceză, iar voluntariatul s-a numărat printre activităţile ei extraşcolare.

Întrebată care sunt planurile ei de viitor, Patricia a răspuns: “Vreau să fiu o lumină şi un exemplu pentru cei din jur. Ca să ajung acolo trebuie să mă dedic învăţăturii şi să mă pregătesc cât pot de bine pentru meseria aleasă. Vreau să fiu mulţumită de mine şi să cresc intelectual şi spiritual”.

 

Ionela Mihaela Ene şi Adrian Gabriel Ion, Liceul “P. Cerna”

Liceul “P. Cerna” se mândreşte anul acesta cu doi şefi de promoţie: Ionela Mihaela Ene şi Adrian Gabriel Ion. Ionela a absolvit profilul Ştiinţele Naturii şi a decis să îşi urmeze pasiunea pentru biologie, domeniu pe care îl va studia la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi. “Chiar dacă am terminat Ştiinţele Naturii nu mă vedeam medic, însă mă văd lucrând în laboratoare de cercetare sau chiar în învăţământ. Nu se ştie niciodată!”, spune aceasta.

Ea a participat la mai multe competiţii în liceu, reuşind să obţină medalia de bronz la Concursul Naţional de Matematică “Adolf Haimovici”. Tânăra are şi o latură artistică. Ea a descoperit fascinanta artă a origami-ului şi de atunci crează adevărate minunăţii din hârtie colorată.

Adrian a ales a ales să urmeze Tehnologia Informaţiei la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Îşi doreşte o carieră în IT, iar pentru el Sibiul este un oraş plin de oportunităţi.

“Anii de liceu au fost o experienţă frumoasă, care parcă au trecut în doar câteva clipe. Îmi voi aminti cu drag de toţi colegii de clasă cu care m-am împrietenit, pot spune că am rămas un grup unit chiar şi după terminarea liceului, cât şi de domnul diriginte care a ştiut întotdeauna cum să ne sporească dorinţa de a învăţa şi de restul cadrelor didactice care ne-au călăuzit pe parcursul acestei perioade”, ne-a declarat tânărul.

 

Valentin Nedelcu, Liceul “M. Sebastian”

Valentin este un tânăr care s-a remarcat prin rezultatele şcolare obţinute, dar şi prin generozitatea pe care o arată celor din jurul său. De altfel, motto-ul lui ar putea fi “Vreau să ajut!”. Iar pentru că şi-a dorit să fie de folos, Valentin s-a înscris ca voluntar în Asociaţia ARIN.

În liceu a participat la olimpiadele judeţene de română, engleză, franceză şi religie, iar pasiunea sa pentru limbi străine l-a determinat să urmeze Literele la Galaţi.

“Au fost patru ani care chiar m-au călit, adică am venit acolo copil şi am ieşit, nu pot spune că bărbat, dar cu multă experienţă. În viitor aş vrea să mă fac translator, profesor sau meditator, orice implică engleza şi franceză. Studiez limbile străine din plăcere şi, aşa cum mi-a zis şi tata, dacă vrei să faci ceva în viaţă atunci fă ceea ce-ţi place că banii vin de la sine”, susţine Valentin.

 

Doru Ciutacu, Liceul de Arte “H. Darclee”

Victor Cristian Dorian Ciutacu este numele complet al celui care şi-a câştigat dreptul de a fi numit şef de promoţie al Liceului de Arte. Cu siguranţă mulţi dintre voi l-aţi văzut cel puţin o dată cântând la diverse evenimente organizate în oraş. Asta deoarece Doru este un fenomen muzical, mărturie fiind zecile de premii câştigate în concursuri naţionale şi internaţionale. Însă asta nu e tot! Doru este de doi ani colaborator al Teatrului “Maria Filotti” şi joacă in piesa “Suntrack. În căutarea sunetului pierdut într-un oraş cu soare”, în regia lui Radu Afrim.

Iar pentru că este talentat şi muncitor, tânărul va urma în paralel două facultăţi la “Dunărea de Jos”: Muzica şi Teatru.

Dincolo de vocea minunată, Doru a demonstrat că este un tânăr inimos, răspunzând mereu invitaţiilor de a participa la evenimente caritabile.

“Sunt o persoană inteligentă, optimistă, creativă. Am multe vise şi sunt foarte pasionat de ceea ce fac. Sunt extrem de norocos! De multe ori, oportunităţile vin pur şi simplu spre mine! Chiar dacă uneori pot părea timid, pe scenă muzica mă transformă. Cred în şansa mea şi ştiu că întotdeauna munca va fi răsplătită”, spune tânărul artist.

 

Andreea Simina Moroianu, Liceul cu Program Sportiv

Andreea este campioana de anul acesta de la LPS, însă spune că nu se aştepta să primească acest titlu.

“Chiar dacă este un liceu cu program sportiv, sunt mulţi elevi buni care fac sport şi în acelaşi timp învaţă foarte bine. Recunosc că sunt mândră pentru că nu e uşor să fii şef de promoţie. Dedesubtul acestui titlu se află multă muncă, ambiţie şi perseverenţă”, ne-a declarat Andreea.

Tânara este premiată la Olimpiada Naţională de Pregătire Sportivă Teoretică, competiţie la care a participat în fiecare an. Din toamnă ea va studia Dreptul la Universitatea Ovidius din Constanţa.

“Am ales dreptul deoarece se potriveşte personalităţii mele. Îmi place să susţin şi să ajut oamenii, acţionând mereu în numele dreptăţii. Eu nu pun preţ pe valorile trecătoare, ci pe cele stabile şi adevărate, cum sunt dreptatea, egalitatea, demnitatea umană pentru echilibru şi adevăr”, susţine tânăra.

 

Leonard Stelian Dobrilă, Colegiul “I. Ghica”

Leonard este absolvent al profilului Economic cu media generală 9.72. Însă acesta susţine că nu a fost niciodată adeptul tocitului, ci pur şi simpu rezultatele vin dacă eşti un elev constant şi te menţii la un anumit nivel. Este pasionat de maşini, de aceea s-a înscris la Facultatea de Inginerie de la Galaţi, specializarea Ingineria autovehiculelor.

“În viitor aş vrea să-mi deschid un service. În alegerea facultăţii am fost inspirat de la fratele meu care şi el a obţinut diploma de mecanic auto şi lucrează tot în acelaşi domeniu. Vreau să am business-ul meu pentru că nu-mi place să mă comande cineva, să-mi spună cineva ce să fac”, ne-a declarat Leonard.

În liceu, acesta a participat la concursuri şi olimpiade de matematică, economie şi contabilitate.

 

Cătălina Burtea, Liceul “M. Basarab” Măxineni

Cu o medie generală de 9.39, Cătălina a fost desemnată şefa de promoţie a Liceului Tehnologic “M. Basarab” Măxineni. Tânăra a fost mereu un elev de nota 10, obţinând premiul I în fiecare an.

“Mă aşteptam să fiu şefă de promoţie, nu a fost o supriză pentru mine să aflu că mi se va acorda acest titlu. Am fost mereu un elev conştiincios dar am avut şi norocul să prind repede noţiunile. Erau materii la care nu era nevoie să învăţ pentru că la finalul orei deja aveam însuşită informaţia”, susţine Cătălina.

Materia ei preferată din liceu a fost chimia, de aceea a participat şi a obţinut premii la concursuri de profil. Însă nu va continua pe acest drum. Ea a ales să rămână în Brăila şi s-a înscris la Facultatea de Inginerie şi Agronomie, specializarea Inginerie mecanică.

 

Valentin Ştefănuţă Beliciu, “N. Titulescu” Însurăţei

Valentin a absolvit liceul cu media 9,73. Este pasionat de calculatoare încă de când era mic aşa că a ales să studieze Tehnologia Informaţiei la Universitatea Transilvania din Braşov.

“Chestia asta cu calculatoarele începe de obicei când eşti copil şi te joci. În clasa a IX-a am ajuns la olimpiada judeţeană de Tehnologia informaţiei şi mai departe am ajuns şi la naţională. Aşa că am continuat pe drumul acesta, iar pe viitor aş vrea să devin inginer de sistem. Există şi un avantaj să fii şef de promoţie la universitatea pe care am ales-o. Am căminul gratuit, am o masă gratuită zilnic şi am şi un laptop gratuit timp de 4 ani”, ne-a declarat Valentin.

 

Dumitra Durbăcel, Liceul “C. Angelescu” Ianca

Dumitra a încheiat liceul cu media 9.87, iar la BAC a avut media 9.50, reuşind să obţină nota maximă la proba de limba română.

“Mă simt mândră că sunt şefă de promoţie, în primul rând pentru că toate eforturile mele din timpul liceului au fost în sfârşit recunoscute. Sunt fericită şi aş dori să fiu un exemplu pentru ceilalţi care se dau bătuţi la un moment dat pentru că, din păcate, sunt foarte mulţi copii buni care se pierd în sistemul nostru. De aceea aş vrea să le transmit colegilor mei de generaţie să nu se dea niciodată bătuţi, să muncească pentru ei în primul rând, după aceea să se gândească la ceilalţi. Şi nu vorbesc de bani sau de o carieră, mă refer la partea spirituală. Să fie fericiţi cu ceea ce sunt şi să aleagă întotdeauna ceea ce-şi doresc să facă”, ne-a declarat aceasta.

Tânăra a fost admisă la ASE, la Facultatea de Relaţii economice internaţionale iar pe perioada studiilor ar vrea să devină voluntar Crucea Roşie sau SMURD.

 

Roxana Marina Mihalcea, Liceul “G. Vâslan” Făurei

Roxana a terminat ciclul liceal cu media generală 9.91, iar la examenul de bacalaureat a obţinut media 9.70. “Pot spune că mă regăsesc în această postură de şef de promoţie pentru că niciodată nu mi-am coborât standardele şi mi-am dorit să-mi îmbunătăţesc permanent rezultatele. Anii de liceu vor rămâne cu siguranţă cele mai frumoase amintiri din viaţa mea de adolescent, oferindu-mi prilejul de a participa la activităţi inedite alături de oameni speciali”, ne-a mărturisit Roxana.

Iar reuşitele au continuat şi după încheierea liceului pentru că a fost admisă la două facultăţi: Universitatea Politehnica Bucureşti, la specializarea Inginerie chimică (media 9,40) şi Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Serviciul Român de Informaţii, specializarea Chimic-Bacteriologic-Radiologic-Nuclear (media 10).

 

Costel Tudose, Liceul “N. Oncescu” Ianca

Costel a fost desemnat cel mai bun elev din promoţia 2018 la Liceul Tehnologic “N. Oncescu” Ianca, lucru de care este tare mândru.

“Am fost mereu un elev conştiincios, încă din clasele mici. Au fost patru ani frumoşi, interesanţi, am cunoscut oameni noi şi am învăţat foarte multe. A fost perioada maturizării”, ne-a spus acesta.

Costel a studiat patru ani la specializarea Comerţ, însă nu va continua cu acest domeniu pentru că îşi doreşte să îmbrace uniforma militară.

 

Valentina Doni şi Adina Radu, Colegiul “Ed. Nicolau”

Valentina calcă pe urmele surorii ei mai mari care a fost şefă de promoţie la “Ed. Nicolau” anul trecut. Deşi a făcut naveta timp de 4 ani, ea locuind în Scorţaru Vechi, acest lucru nu a împiedicat-o să aibă note foarte bune. “Am făcut naveta la fel ca sora mea. Mă trezeam la 6 iar la 7 fără un sfert eram în staţie ca să ajung în oraş la timp. Nu am folosit niciodată chestia asta cu naveta ca scuză să lipsesc de la şcoală pentru că eu veneam cu drag la ore”, ne-a declarat Valentina.

În liceu s-a făcut remarcată prin premiile obţinute în concursurile de matematică şi geografie, însă la facultate a ales Agronomia şi va rămâne să studieze la facultatea brăileană.

Adina a ales să se înscrie la o şcoală postliceală sanitară pentru că îşi doreşte să devină asistent medical generalist. Şi ea a participat la concursuri de matematică unde a obţinut premii, dar şi la concursuri specifice profilului Turism. De asemenea, aceasta spune că i-a plăcut enorm să se implice în diferite proiecte şi activităţi organizate de liceu.

“Anii de liceu au fost cei mai buni ani, exact aşa cum spune toate lumea. Indiferent că mai sunt certuri la final rămân doar lucrurile frumoase. Şi profesorii au fost minunaţi”, susţine Adina.

 

Alexandra Carmen Crăciun, Liceul “G. Moisil”

Alexandra a absolvit profilul Tehnician în Telecomunicaţii şi este tentată să lucreze în domeniul IT.

“M-am uitat pe piaţa muncii când mi-am ales profilul la liceu şi ştiu că se caută şi chiar mă văd lucrând în domeniul acesta. Mă simt atrasă de zona IT, de zona calculatoarelor”, ne-a mărturisit aceasta.

Tânăra ne-a povestit că a rămas cu amintiri de suflet în urma celor patru ani de liceu, iar asta datorită colegilor de clasă şi profesorilor.

 

Florin Alexandru Stăncescu, Colegiul “A. Saligny”

Florin a absolvit profilul Electronică şi Automatizări şi s-a înscris la “Dunărea de Jos”, la Facultatea de Arhitectură Navală. “Am preferat să dau undeva unde ai şanse mari şi reale la angajare la finalul facultăţii. Iar cu Arhitectura Navală poţi spune că ai tras lozul câştigător. E şi singura din ţară de altfel”, ne-a spus Florin.

Tânărul a obţinut rezultate nu doar în cadrul liceului, ci şi în concursurile la care a participat, cum ar fi “Adolf Haimovici”. Şi pentru că el este un exemplu de reuşită, Florin vrea să spargă “mitul” conform căruia liceele tehnologice nu te ajută cu nimic.

“Liceele tehnologice nu sunt praf cum zice lumea pentru că se caută meseriaşi şi se oferă locuri de muncă bine plătite. Meseriaşii sunt la mare căutare”, susţine tânărul.

La Colegiul “C. D. Neniţescu” cel care a primit titlul de şef de promoţie este Neagu Ionel Novac. La Liceul “P. Istrati”, cel mai bun elev este George Cană, iar la “Gh. K. Constantinescu” Elena Roxana Belmega. Precizăm că redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” i-au contactat pe toţi cei 24 de absolvenţi merituoşi, însă, din diverse motive, aceşti ultimi trei şefi de promoţie nu au putut răspunde invitaţiei noastre.

Îi felicităm pe toţi şi le urăm mult succes în viaţă!

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro