Astăzi, Sorin Albu le prezintă celor interesaţi cele patru alimente de bază pentru asigurarea un organism sănătos.
"Banii pe care îi salvezi dacă preferi să-ţi savurezi mesele în fast-fooduri nu sunt economisiţi - peste o anumită perioadă de timp aceştia tot vor fi cheltuiţi pentru a-ţi trata răceala şi diferitele afecţiuni apărute în urma unei alimentaţii nesănătoase. Conform studiilor de specialitate, mâncarea ar trebui să fie cea mai sănătoasă investiţie pentru sănătatea familiei tale. Urmăreşte cu atenţie lista alimentelor de mai jos, asigurandu-te că în următorul week-end vei opta macar pentru una dintre propunerile noastre.
Patru categorii de alimente pentru un organism sănătos
Uleiul de peşte, legumele crude, ouăle crude şi laptele proaspăt sunt cele patru categorii de produse alimentare necesare pentru a avea un organism sănătos.
Iar pentru a fi şi mai convingător, Sorin Albu explică şi care sunt avantajele folosirii lor.
"Mai sănătos decât peştele însuşi, uleiul de peşte îţi va aduce destul de multe beneficii: previne afecţiunile cardiovasculare, cancerul, depresia, artrita, diabetul, ulcerul şi sindromul Alzheimer, amplifică nivelul de energie şi capacitatea de concentrare, oferă cea mai mare rezistenţă împotriva bolilor comune precum gripa şi răceala, le ajută pe femeile însărcinate să evite naşterile premature şi alte complicaţii.
În al doilea rând consider că nimic nu se compară cu valoarea nutriţională a legumelor crude. Pe lângă numeroşii nutrienţi, acidul folic conţinut de legumele cu frunze verzi previne bolile, în special pe cele neurodegenerative, de tip Parkinson, iar antioxidanţii (vitaminele C şi E) te ajută să-ţi păstrezi agerimea minţii. Dacă eşti o persoană a cărei alimentaţie se axează pe proteina animală, atunci trebuie să te orientezi spre legumele cu un conţinut scăzut de potasiu, conopidă, mazare verde, spanac, salată verde şi ciuperci.
Pe această listă trebuie să figureze şi oul crud. Este un aliment fenomenal pentru sistemul imunitar. Cu toate că poate să dureze până când organismul se obişnuieşte cu ele, nu trebuie uitat că proteinele şi grăsimile conţinute de ou sunt esenţiale pentru întregul organism. Oul gătit nu aduce aceleaşi beneficii, de aceea, cu cât este mai puţin preparat (mai bine fiert decât prăjit), cu atât va fi mai bine din punct de vedere nutriţional.
Laptele proaspăt este o sursă uimitoare de proteine, carbohidraţi, grăsimi, minerale şi vitamine. Laptele pasteurizat este un aliment diferit, ce nu oferă aceleaşi beneficii precum laptele proaspăt", a precizat Sorin Albu.