• evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului educațional ”Brățara prieteniei” și s-a desfășurat în parteneriat cu Fundația Autonom, divizia Autonom AutoRulate București
"Prieten este cel care atunci când îți întinde mâna, îți atinge inima" (Gabriel Garcia Marquez)
Mâini întinse și inimi atinse! Aceasta a fost povestea surprinsă în cadrul unei frumoase activități extracurriculare desfășurată săptămâna trecută, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, de către elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Brăila, coordonați de învățătoarea Monica Chiriță Cană.
În cadrul evenimentului au fost organizate ateliere de lucru și activități interactive și au fost promovate activitățile în natură, sportul și mișcarea ca modalități de petrecere a timpului liber. Printre invitați s-au numărat Bianca Elena Andronache, fost sportiv de performanță la echipele de volei CS Universitatea Cluj Napoca, CSM Focșani și CS Rapid București, care le-a prezentat copiilor beneficiile practicării sportului pentru sănătate.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului educațional ”Brățara prieteniei” și s-a desfășurat în parteneriat cu Fundația Autonom, divizia Autonom AutoRulate București, manager Roxana Mirela Brăiloiu. Prin acest proiect, copiii au primit materiale necesare desfășurării orelor de Arte Vizuale și Abilități Practice sau Muzică și Mișcare: jocuri și jucării, rechizite și materiale consumabile, toate în valoare de 5.000 lei. Inițiatorul proiectului este Cristian Zăvoiu Rădulescu, iar activitățile de vineri s-au desfășurat în prezența reprezentanților fundației: coordonator proiect Gabriela Zlate și voluntarii Bianca Elena Andronache, Dragoș Scarlat și Diego Gabor.
”Buna colaborare și consultarea permanentă dintre membrii echipei de proiect au demonstrat, încă o dată, că «evoluăm în fiecare zi» învățând să ne implicăm, să surprindem, să sprijinim. S-a sărbătorit copilăria prin joc și multă voie bună, în clasă și în aer liber. Bucuria a fost desăvârșită atât în rândul celor mari, dar mai ales în rândul copiilor”, a susținut Monica Chiriță Cană, prof. înv. primar.
Fundația Autonom are ca obiectiv principal creșterea nivelului educațional în rândul comunităților școlare, iar în cei 10 ani de activitate a reușit să se implice în peste 1.000 de proiecte educaționale, descoperind ce înseamnă bucuria dăruirii. Totul a pornit de la compania Autonom, furnizor integrat de soluții de mobilitate, care a fost gândită, încă de la început, ca o ”organizație care învață”.