Simona Drăghincescu, directorul Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila (DAPT), a depus contestaţie împotriva executării silite şi a procesului verbal de executare a hotărârii definitive şi irevocabile dată de instanţa brăileană în problema (de anvergură epopeică) a retrocedării terenului în suprafaţă de 235 mp din Piaţa Concordia reclamantului Constantin Ţigău, motivându-şi demersul prin faptul că spaţiul cu pricina este ocupat în mod abuziv, deoarece bunurile aflate pe acel teren sunt destinate uzului public. "Am depus contestaţie împotriva executării silite şi a procesului verbal de executare, pe care am solicitat să-l «întorc». Am contestat executarea silită de săptămâna trecută, care a fost pentru bunuri, pentru că acel teren se află sub nişte bunuri care sunt publice, iar ei ocupă abuziv nişte bunuri publice fără să aibă dreptul să le folosească", a explicat Drăghincescu.
Precizăm că joi seara, noul proprietar, împreună cu executorul judecătoresc şi însoţit de nişte poliţişti, a solicitat DAPT să îşi mute tarabele de pe terenul care i-a fost retrocedat, pentru a le amplasa pe ale lui. Iniţial, angajaţii DAPT au refuzat, moment în care noul propietar a spus că atunci le va muta el dacă ei nu vor, însă, până la urmă, angajaţii de la Pieţe şi-au luat tarabele, făcând loc pentru cele ale noului proprietar.
De asemenea, directorul DAPT a declarat că va solicita municipalităţii inventarul bunurilor publice la nivelul anului 2004 şi explicaţii legate de modul în care s-a procedat la mărirea şi micşorarea domeniului public din 2004 şi până în prezent. Motivul invocat de Drăghincescu în acest demers este următorul: "Vreau să aflu cum s-a micşorat de-a lungul anilor domeniul public şi ce mai avem noi în domeniul public în acest moment, pentru că s-ar putea să nu mai avem nimic, deoarece am înţeles că mărirea şi micşorarea domeniului public se face doar la Brăila, că nicăieri în «Ţara Românească» nu se mai face aşa ceva, prin inventariere succesivă şi executare silită".