Mergi la conţinutul principal

Lupta intre vecini pentru acoperisul blocului

Scandal intr-un bloc chiar de linga Palatul Administrativ. Miza: dreptul de folosinta pe perioada indelungata a unor spatii comune situate pe terasa blocului, ideale pentru mansardare. Proprietarul apartamentului situat la ultimul etaj al scarii 3 a blocului 2 din Piata Independentei acuza conducerea asociatiei nr. 18 ca, fara consimtamintul sau, ca proprietar direct afectat, a concesionat pe 49 de ani spatiile de pe terasa, inclusiv intreaga terasa necirculabila ce formeaza acoperisul scarii de bloc, chiar vecinului de palier, nimeni altul decit executorul judecatoresc Lucian Pintilie. Dincolo de faptul ca suma ce este achitata cu titlu de chirie este modica, de doar 1.000 lei anual, proprietarul suparat sustine ca, de fapt, intentia chiriasului agreat de asociatie este de a amenaja pe terasa spatii pentru subinchirieri. Cazul a fost reclamat compartimentului din cadrul Primariei, specializat pe problemele asociatiilor de proprietari, ai caror inspectori au incercat, ieri, o prima discutie cu reprezentantii conducerii asociatiei nr. 18. "Situatia este fara precedent in experienta noastra de pina acum. O sa verificam legalitatea actului de inchiriere, dar avem serioase dubii cu privire la legalitatea procedurilor premergatoare incheierii acestui act. Pentru ca petentului nu i s-a cerut acordul, potrivit legislatiei in domeniu nu se puteau finaliza actele. Oricum, deocamdata analizam cazul pentru a ne formula un punct de vedere", ne-a comunicat Elena Prundea, seful Corpului de Control al Primariei. De mentionat este ca potrivit contractului intre parti, chiriasul are dreptul de a subinchiria spatiul.
Contactat de reporterii "Obiectiv" executorul judecatoresc Lucian Pintilie a subliniat ca va reamenaja spatiul care este, sustine el, intr-un stadiu avansat de degradare. In plus, a punctat ca va respecta intocmai prevederile contractului de chirie potrivit caruia are dreptul sa amenajeze si sa foloseasca locatia ca extindere a spatiului locativ-domiciliu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu