Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lupta de ciini, intr-un parc de joaca pentru copii

Sa se interzica accesul ciinilor fara lesa si botnita, in parcuri! Este ceea ce au solicitat, duminica, intr-un parculet de joaca din Braila, mai multi cetateni speriati de agresivitatea unui ciine de rasa de talie mare, care a sarit la lupta cu un altul, intilnit in zona. Totul s-a intimplat in timpul dupa-amiezii, cind parculetul de joaca din Vidin era plin de copii. La un moment dat, acolo a aparut o femeie cu un ciine de rasa, caruia i-a dat drumul sa se joace, liber, printre micuti. Din senin, patrupedul s-a repezit latrind asupra unui pechinez, pe care a inceput sa-l muste si nimeni nu a mai reusit sa-i desparta. Speriati de incaierarea ce izbucnise in apropierea lor, parintii si bunicii i-au luat pe copii si au chemat jandarmii.
"Dom'le, a venit cu ciinele ala mare si i-a dat drumul printre copii. Si cind s-a repezit javra la ciinele mic, si a inceput sa-l muste, si facea spume la gura, avea ochii rosii, ne-am speriat, ne-am luat repede copiii si am fugit. Domnule, nu putea sa-i desparta cucoana aia! Am chemat jandarmii, ca nu mai putea, eram in pericol, putea sa se repeada la oricare dintre noi. Nu se poate chiar asa, vii cu copiii intr-un parculet de joaca, special destinat lor, si ajungi sa fugi mincind pamintul, de frica unui ciine care ar trebui tinut in lesa si cu botnita. Sa si-i plimbe pe cimp, domnule, daca nu-i pot tine in friu!" comenta o mamica speriata de ceea ce vazuse. "Cind i-a dat drumul parca s-a schimbat ceva in el, a vazut ciinele celalalt si s-a repsezit asupra lui, asa, deodata. A inceput sa latre si a sarit sa-l omoare pe celalalt, si proprietara ciinelui mare nu facea nimic, nu reusea sa-l opreasca in nici un fel. Nu se poate asa ceva, eu stiu ca daca iesi cu ciini de-astia, periculosi, pe strada, trebuie sa le pui botnita, daramite daca vii cu ei intr-un parc unde sint copii. Putea sa se repeada la un copil, cine stie ce-i facea?!" a declarat un alt parinte.
La venirea jandarmilor, proprietara ciinelui a refuzat initial sa se legitimeze, si chiar a strigat la cetatenii indignati se se duca sa-si vada de treburi si sa-i lase patrupedul in pace. "Jandarmii au fost solicitati sa intervina intr-un parc de joaca pentru copii, unde avusese loc o lupta intre doi ciini, punindu-se in pericol siguranta micutilor. Cind am ajuns la fata locului, am constatat ca patrupedul agresiv, care sarise la bataie, era un ciine care se incadra la categoria “periculos” si care, potrivit legii, trebuie tinut in lesa si cu botnita, atunci cind este scos pe strada. Proprietara acestuia a fost sanctionata contraventional cu 5 milioane lei vechi", ne-a declarat sergent major Sorin Neftode, din cadrul Jandarmeriei Braila.
Cetatenii prezenti in parc au fost de parere ca amenda a fost prea blinda, avind in vedere ca se putea intimpla o nenorocire, iar femeia a pus in pericol siguranta copiilor, cu ciinele sau.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii