Mergi la conţinutul principal

Lupta cu bălăriile dă rateuri, chiar și în zone centrale ale Brăilei

* pe Calea Călărașilor, între Murgoci și Piața Traian, s-a intervenit târziu și cam incomplet, grămezi de resturi vegetale fiind lăsate... în așteptare până nu se știe când * la fel și lângă sediul ANAF, din zona Esplanadei...

 

 

 

Indiscutabil că ploile şi căldura au condus la o explozie vegetativă în municipiu, pe spaţiile verzi, trotuare, parcuri etc. Şi ar fi absurd să cerem Seroplant ca simultan şi în tot oraşul să cureţe (cu motocoasele şi sapa) zonele afectate de bălării. La un moment dat şi Grădina Mare suferea de această pacoste. Între timp, problema s-a rezolvat acolo, așa cum și faleza Dunării arată impecabil, la fel Bariera Călăraşilor, Parcul Monument, Str. Gral. Eremia Grigorescu, platoul din faţa Primăriei, iar exemplele pot continua. Sunt zone unde s-a acţionat şi cu erbicide, cum ar fi Vadul Spitalului. Dar nu este deloc în regulă ca tocmai pe Calea Călăraşilor (de la Colegiul Murgoci şi până în Piața Traian) să existe  trotuare sufocate de tot felul de bălării crescute în casetele de spații verzi distruse sau lipsă şi convieţuind cu boscheţii şi lăstarii crescuţi aiurea la nivelul solului dar şi pe verticală. Plus că diverşi riverani, inclusiv comercianţi, aruncă saci cu gunoi în contratimp cu salubriştii.

Pe Calea Călărașilor, situaţia cu bălăriile şi lăstarii care sufocau copacii s-a menţinut până la data de … 15 iunie a.c. ( “întâmplător”, la o zi după ce camerele video municipale ne-au surpins fotografiind ce nu era normal şi civilizat). Evident, precum în alte locaţii, în urma cosaşilor nu s-au strâns în aceeaşi zi bălăriile puse  la pământ. Sau cumva se aşteaptă intervenţia salubriştilor, cum se întâmplă de regulă... Dar, mai ştii, poate se întâmplă vreo minune și, după ridicarea respectivelor deșeuri, vor apărea şi flori pe lângă copacii de pe Călăraşi...

Tot o intervenţie amânată  a fost şi pe Str. Mihai Eminescu, unde o ditamai grămada de pământ pentru completarea jardinierelor a stat timp îndelungat neridicată, iar când, după vreo două săptămâni, s-a procedat la îndepărtarea sa nu s-a mai obosit nimeni să mai și măture locul, astfel că în urmă, pe carosabil şi trotuar, a rămas un strat consistent de praf!

Diferenţe mari  de timp şi mod de a se lucra, au fost şi în zona Romarta Nouă, unde s-au curăţat de bălării doar trandafirii dinspre fântână. Spre sediul ANAF (o zonă urgisită şi pe timpul iernii, când publicul înoată prin zăpadă), buruienile ajunseseră să sufoce trandafirii, iar peisagiştii au lăsat în urmă iarbă tăiată şi pământ (că doar dânşii nu au mături adecvate în dotare).

Revenind la situaţia de pe Calea Călăraşilor şi nu numai, se va scăpa de buruieni doar atunci când pe spaţiile verzi terenul nu va mai fi infestat cu tot felul de seminţe aduse din câmp, dar și după ce se va  semăna/aplica un gazon adevărat. E drept, mai scump, dar aspectuos şi uşor de întreţinut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro