Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lupescu trimite tinerii sa joace fotbal pe maidane

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, i-a indemnat sa mearga sa joace fotbal pe maidane pe liceenii din "Parlamentul Tinerilor din Sectorul 2", aflati, miercuri, in vizita la Casa Fotbalului, unde s-au plins de faptul ca nu au terenuri de fotbal la dispozitie.
Spre surprinderea sefilor Federatiei Romane de Fotbal (FRF), tinerii s-au aratat foarte curiosi de activitatea de la Casa Fotbalului, punindu-i nu de multe ori in incurcatura. "Daca domnul director general a vorbit de infrastructura, pot spune ca noi sintem doritori sa facem sport, dar nu avem unde", s-a plins unul dintre ei. "Pe maidan", a venit sec raspunsul lui Ionut Lupescu. "Nu avem", a continuat pustiul. "Cum sa nu aveti maidane in jur? Eu am copilarit in sectorul 2, au trecut vreo douazeci si ceva de ani si, in afara de primaria asta superba, multe lucruri nu s-au schimbat. Mai gasesc locuri unde ma jucam eu. Importanta este vointa, nu cred ca nu gasiti terenuri", a tinut Lupescu sa-i raspunda copilului, desi cuvintele sale nu au picat bine nici presedintelui FRF, Mircea Sandu, dar nici primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu.
Mircea Sandu s-a vazut obligat sa intervina in discutia lui Lupescu cu copiii, pomenind de... "programe". "In mod cert, in 2008, cind intram intr-un nou program, ne va permite sa mai construim niste terenuri. Daca vom gasi terenuri, pentru ca, daca ne referim la japonezi, ei construiesc pe scoala. Deci, daca impreuna cu domnul primar, vom gasi terenuri pina in 2009, 2010, vom mai construi niste terenuri. Din pacate infrastructura lasa de dorit in Romania si in ceea ce priveste fobtalul practicat in masa, dar si de performanta", a concluzionat seful FRF, de curind cooptat in Comitetul Executiv al UEFA.
Oficialul federatiei a tinut chiar sa le destainuie copiilor secretul unei cariere de succes precum a sa, neomitind sa precizeze ca fotbalul i-a adus multe injuraturi.
Un alt elev s-a plins federalilor de faptul ca si acum joaca fotbal la porti improvizate din caramizi. "Ce performanta sa obtin eu, daca am ramas sa joc si acum la caramizi? Cind am jucat acum pentru Parlamentul Tinerilor am pierdut la penaltiuri pentru ca am vazut pentru prima oara o poarta de fotbal". O intrebare ramasa fara raspuns insa.
Ca sa-i determine sa practice sportul de performanta, presedintele FRF a incercat sa le dea alte exemple tinerilor, vorbindu-le acestora despre cum modeleaza sportul un corp de fata: "O fata frumoasa se formeaza foarte bine in sport. O vedeti longilina... Toti va uitati dupa un picior frumos, dupa un fund mai bombat. Nu va place o strimba, o schioapa sau una cu picioarele asa. Domnisoarelor, deci, daca va duceti doar la fitness sau nu stiu ce... Cind esti intr-o echipa gindesti mult mai bine".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii