Skip to main content

Luni, dupa amiaza, Imilian Serbanica, antrenorul principal al Daciei Unirea, a fost demis

Luni, dupa-amiaza, Consiliul director al Daciei Unirea s-a reunit la stadionul "Municipal" pentru a analiza rezultatele gruparii brailene din acest retur si in special cauzele care au dus la infringerea rusinoasa de la Suceava.
Discutiile au durat mai bine de o ora, iar uneori tonurile au fost foarte ridicate, direct proportional cu "performantele" echipei brailene din retur. Iar acestea sint dezastruoase, formatia braileana a marcat doar trei goluri, a primit noua si a acumulat doar patru puncte in cinci partide. Punctul principal al intrunirii l-a constituit analiza activitatii lui Imilian Serbanica.
La final, Cornel Sandulescu, presedintele Consiliului director, a declarat: "Am facut o analiza rapida a situatiei create ca urmare a rezultatelor sportive nefavorabile din ultima perioada si am stabilit impreuna o serie de masuri menite sa redreseze situatia insa o analiza mai detaliata se va face pe 15 mai. Infringerea rusinoasa de la Suceava nu trebuia sa se produca, nu este justificata, tinind cont de valoarea lotului, conditiile create si atmosfera. Aceasta contraperformanta s-a adaugat celorlalte si amintesc remiza cu Portul de pe teren propriu, infringerile de la Ceahlaul si Forex. Aceasta stare de lucruri a adus Dacia Unirea la numai cinci puncte de locul zece, unul retrogradant. Am considerat ca aceasta situatie nu trebuie tolerata si incepind de astazi (n.r. 17 aprilie), Imilian Serbanica nu mai este antrenor principal la Dacia Unirea".
Sursa citata a mentionat faptul ca nu se va produce un vid de conducere, ca s-au purtat mai multe runde de negocieri cu antrenorul galatean Gigi Ion si ca acesta, in principiu, a acceptat propunerea de a prelua banca tehnica a Daciei Unirea.
"Incepind de pe 18 aprilie, antrenor principal va fi Gigi Ion, antrenor care in returul campionatului a fost secund la divizionara A Otelul Galati. El este un fost jucator emblematic al galatenilor si in el ne punem sperante in revigorarea si reabilitarea formatiei noastre. Vrem sa obtinem rezultate pozitive pentru a satisface cerintele publicului spectator si a raspunde pe masura sprijinului pe care autoritatile locale il acorda Daciei", a declarat Cornel Sandulescu.
In aceeasi sedinta s-au stabilit masuri de limitare stricta a unor atributiuni de serviciu pentru personalul incadrat la nivelul clubului insa nu s-au facut specificatii in acest sens. De asemenea, s-a hotarit ca si lotul de jucatori va suporta penalitatile si toate celelalte masuri prevazute in Regulamentul de ordine interioara.
"Pe linga faptul ca nu am avut rezultatele pe care ni le-am dorit, nu stam bine nici la capitolul disciplina. In retur am fost sanctionati cu noua cartonase galbene si unul rosu si am considerat ca si in aceasta privinta trebuie luate masuri.
Obiectivul echipei nu se modifica, clasarea pe unul dintre primele patru locuri", a mai adaugat Cornel Sandulescu.

Imilian Serbanica si-a asumat o parte din vina, dar considera ca valoarea lotului s-a subtiat semnificativ in iarna

Imilian Serbanica a parut oarecum surprins de aceasta masura radicala, si ca este considerat principalul vinovat de rezultatele inregistrate de formatia braileana in retur, a acceptat-o dar a plecat fara a-si mai lua ramas bun de la jucatori.
Fostul antrenor si-a asumat o parte din vina pentru aceste rezultate insa a considerat ca nici nu a avut jucatorii pe care ar fi trebuit sa-i aiba pentru realizarea obiectivului.
"Nimeni nu m-a consultat cind s-au vindut cei trei jucatori, in iarna, Calin, Gorga si Ionila. Firesc, lotul a avut serios de suferit si locul lor nu a putut fi suplinit de noile achizitii, jucatori care au "lustruit" bancile de rezerva inainte de a veni la Braila. Eu am mai avut o data intentia de a pleca si incep sa regret ca nu am facut-o atunci", au fost singurele cuvinte pe care le-a rostit Imilian Serbanica inainte de a pleca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu