* peste 4.000 de elevii de clasa a XI-a şi a XII-a din Brăila vor trece prin emoţiile "examenului de maturitate" * pe 18 martie este programată proba la limba română, pe 20 martie cea la matematică/istorie, iar pe 21 martie simularea se încheie cu proba la alegere a profilului şi specializării
Mii de elevi brăileni de clasa a XI-a şi a XII-a vor afla în curând cât de pregătiţi sunt pentru examenul de bacalaureat. Luni, 18 martie, începe simularea "examenului maturităţii", prima probă programată fiind cea de Limba şi literatura română. Liceeni vor susţine apoi, pe 20 martie, simularea pentru proba obligatorie a profilului. Elevii claselor claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, cei de la filiera tehnologică şi cei de la profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare de la filiera vocaţională vor da proba la Matematică, în timp ce elevii de la profilul uman şi de la celelalte specializări din filiera vocaţională vor susţine proba la Istorie.
Ultima testare a simulării va avea loc pe 21 martie, atunci când are loc proba la la alegere a profilului şi specializării. Proba se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a, iar aceştia trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, în funcţie de specializările urmate în liceu: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică; Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celei precizate anterior. Rezultatele se vor afişa pe 29 martie.
Aşa cum s-a întâmplat şi la simularea Evaluării Naţionale de la clasa a VII-a, elevii de clasa a XI-a vor primi în subiectele de la probele de Matematică şi Istorie cerinţe de tip teste grilă, în proporţie de 30%.
Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, la începutul acestui an şcolar figurau înscrişi la clasa a XI-a un număr de 2.049 elevi (formă de învăţământ la zi, seral şi cu frecvenţă redusă), iar la clasa a XII-a erau înscrişi 2.003 elevi.