Mergi la conţinutul principal

Luna Pădurii. 15 voluntari din Viziru au plantat 200 de puieți de frasin

* la inițiativa inimosului dirijor de cor Virgil Burcuș, de la Parohia Viziru de Jos, care a lansat provocarea în mediul virtual, iubitorii de natură din localitate au ieșit la plantat * puieții de frasin au fost puși la dispoziție de Pepiniera Ocolului Silvic Lacu Sărat * săptămâna aceasta, voluntarii vor planta și alți puieți în localitate

 

Acțiune demnă de toată lauda în comuna Viziru. În urma apelului lansat pe rețelele de socializare de inimosul dirijor de cor Virgil Burcuș, cântăreț bisericesc la Parohia Viziru de Jos, în ziua de vineri, 2 aprilie 2021, 15 voluntari din comuna brăileană - copii și adulți - au pus mâna pe hârleț și pe găleată și au mers să planteze puieți de frasin într-un loc pus la dispoziție de un localnic. „Acțiunea a fost un parteneriat al Asociației Grupul de Inițiativă Viziru cu Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei și Romsilva – Direcția Silvică Brăila. Scopul urmărit a fost „oxigenarea” comunei Viziru. Am plantat aproximativ 200 de puieți pe raza localității, iar săptămâna viitoare vom continua să plantăm în alte locuri de la Viziru. Cu siguranță vom planta și în zona școlii din Viziru, pentru că directorul instituției s-a arătat interesat”, ne-a precizat Virgil Burcuș, inițiatorul activității.

Alături de voluntarii vizireni s-au aflat trei angajați ai Romsilva, care i-au sfătuit pe aceștia cum să planteze puieții, la ce adâncime/distanță unul de altul și câtă apă să pună la rădăcina fiecărui copăcel.

Iată și anunțul silvicultorilor, postat în mediul online imediat după plantarea celor 200 de puieți de frasin: „Cu ocazia celebrării «Lunii Pădurii», Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, împreună cu voluntari din cadrul Asociației Grupul de Inițiativă Viziru și cu sprijinul Direcției Silvice Brăila - Ocolul Silvic Lacu Sărat, care ne-a furnizat puieții de frasin, a realizat o nouă activitate de plantare pe raza comunei Viziru”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro