Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luna ianuarie, cu putine accidente de munca si fara urmari grave

Luna ianuarie a fost pentru inspectorii de munca braileni o luna fara accidente de munca grave. Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), aferent lunii trecute, pe partea de sanatate si securitate in munca (SSM), in perioada de referinta, au fost inregistrate 6 accidente de munca. Important de mentionat este ca jumatate dintre aceste evenimente s-au petrecut pe platforma santierului naval brailean, SC "Aker Braila" raportind ITM Braila 3 accidente. Primul eveniment a avut loc in data de 2 ianuarie, cind Stefan Andron, in virsta de 45 ani, salariat al "Aker Braila" in cadrul Departamentului Intretinere, s-a impiedicat de o teava in timp ce se deplasa in incinta unitatii si, in cadere, s-a lovit la glezna piciorului drept. Victima a fost transportata la Unitatea de Primire a Urgentelor unde i-a fost montat un aparat gipsat. Celelalte doua accidente raportate de "Aker Braila" au avut loc la citeva ore diferenta unul de altul in data de 31 ianuarie: primul eveniment a avut loc la ora 8.30, Viorel Dobre, sudor, 37 ani, suferind o luxatie la umarul drept. Salariatul incercase sa coboare pe o scara in tancul unei nave aflate in constructie, iar scara a alunecat din punctul de sprijin si l-a dezechilibrat lovindu-se de osatura corpului navei. In jurul orei 15.00, s-a produs cel de al doilea accident, cind Ceausu Iancu in virsta de 53 ani, electrician in Fabrica de Armare sectorul lacatuserie, s-a lovit la degetul mare al miinii stingi in timp ce lucra la o masina de debitat.
Celelalte 3 accidente s-au inregistrat la "Celhart Donaris", sectorul Distributie al SC "CET" si Punctul de Lucru Galati al SC "TMUCB".
Asa cum a explicat inspectorul sef adjunct pe probleme de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al ITM Braila, Alexandru Munteanu, numarul de accidente de munca inregistrate in cursul lunii ianuarie este sub media anului 2005 si a subliniat ca evenimentele nu au avut urmari grave.
Reamintim ca, potrivit informatiilor prezentate de conducerea ITM Braila, in urma unei analize efectuate, la finele anului trecut, numarul accidentelor notificate institutiei brailene era in scadere comparativ cu anul 2004. Concret, pina la finele lunii noiembrie 2005, ITM Braila avea inregistrate 79 de incidente fata de 92 in anul 2004, deci cu 13 accidente mai putin.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii