Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, cea mai prestigioasă universitate de stat din sud-estul României, evaluată de ARACIS cu grad ridicat de încredere are disponibile, după prima sesiune de admitere, 434 de locuri la buget şi 947 cu taxă. Spre deosebire de prima sesiune, admiterea se va face pe bază de dosar, cu două excepţii - Facultatea de Arte şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la care candidaţii vor susţine probe de aptitudini eliminatorii, în zilele de 12 şi 13 septembrie.
La Facultatea de Inginerie sunt scoase la concurs 126 de locuri la buget şi 134 cu taxă, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, sunt disponibile 83 de locuri la buget şi 107 cu taxă, la Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila, sunt 68 la buget şi 48 cu taxă, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, sunt 47 la buget şi 110 cu taxă, la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, 46 la buget şi 40 cu taxă, la Facultatea de Arte, sunt disponibile cinci locuri la buget şi 12 cu taxă, la Facultatea de Arhitectură Navală sunt 24 de locuri la buget şi 2 cu taxă, la Facultatea de Litere sunt disponibile 24 de locuri la buget şi 220 cu taxă, iar la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie sunt disponibile 10 locuri la buget şi 161 la taxă. În cadrul a două facultăţi se organizează concurs doar pentru locurile cu taxă, cele la buget fiind deja ocupate din prima sesiune. Este vorba despre Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 60 de locuri la taxă şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 53 de locuri la taxă.
În momentul depunerii, dosarul trebuie să fie complet şi să conţină Diploma de bacalaureat în original. Pe 14 şi 15 septembrie vor avea loc redistribuirile finale şi afişarea rezultatelor.
Taxele de şcolarizare la cele 11 facultăţi care au locuri disponibile variază între 2.700 şi 3.200 de lei pe an.
Pentru toate facultăţile la care mai sunt locuri disponibile, înscrierile se fac la sediul central al Universităţii, pe strada Domnească nr. 47, la Comisia Centrală de Admitere.
Programul înscrierilor este de luni până vineri, între orele 9.00 şi 14.00.
Taxa de înscriere este de 150 lei/facultate. Informaţii suplimentare puteţi afla accesând site-ul www.admitere.ugal.ro.
De ce să alegi Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi?
Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi dispune de 11 cămine studenţeşti, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, însă cel mai important lucru este acela că niciun student nu rămâne necazat. În ultimii ani, toate căminele au fost modernizate, iar procedura de cazare este minuţios programată, astfel încât viitorii studenţi să nu-şi irosească timpul stând la cozi interminabile. Regia de cămin este de 110 lei pe lună pentru studenţii la buget şi ajunge până la 218 lei pentru cei care obţin locuri cu taxă.
Studenţii universităţii primesc burse şi alte forme de sprijin material. Este bine de ştiut faptul că acestea se acordă tuturor studenţilor de la învăţământul cu frecvenţă, indiferent de forma de finanţare (buget sau taxă), pe baza criteriilor prevăzute într-o metodologie care se găseşte pe site-ul www.ugal.ro, în limita fondurilor repartizate şi numai celor care bifează toate activităţile universitare.
Un alt aspect important al vieţii studenţeşti îl reprezintă mobilităţile. Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi are peste 220 de acorduri Erasmus încheiate cu universităţi din toată lumea. Obiectivul principal al acestui program este de a îmbunătăţi şansele de angajare ale tinerilor prin dobândirea de competenţe suplimentare apreciate de angajatori, precum şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice. Anual, în jur de 60 de studenţi de la universitatea de stat din Galaţi pleacă în stagii de pregătire, fie pentru studiu, fie pentru practică. Bursele sunt destul de consistente, ele putând ajunge chiar şi la 700 de euro pe lună în cazul studenţilor care aleg o mobilitate de practică.
Odată ajuns student la Galaţi, te poţi înscrie într-una dintre organizaţiile care apără interesele studenţeşti. Este vorba despre Liga Studenţilor din Galaţi, care numără peste 5.000 de membri, şi AIESEC, o organizaţie mai mică, dar la fel de activă. Liga Studenţilor are anual tot felul de activităţi interactive, în care încearcă să implice cât mai mulţi studenţi.