* ambele victime aveau vârsta de 46 de ani * un alt incendiu provocat de o lumânare nesupravegheată s-a produs chiar în ziua de Paște, în municipiu, pe strada Gheorghe Constantinescu
Pompierii avertizează periodic, în special în perioada sărbătorilor pascale, că lumânările sau candelele lăsate aprinse și nesupravegheate pot provoca adevărate tragedii. Din păcate, și anul acesta s-au adeverit aceste avertismente. Astfel, după cum v-am mai informat deja în ediția on-line a cotidianului nostru, doi localnici din Sătuc, comuna Galbenu, soț și soție, ambii în vârstă de 46 de ani, au fost găsiți decedați în casă, în noaptea de luni spre marți, după ce ar fi adormit lăsând o candelă aprinsă în holul locuinței. Astfel, marți, la ora 02.50, Garda de intervenție Făurei a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea incendiului care cuprinsese casa celor doi soți. Pompierii au reușit să scoată afară cele două persoane, iar personalul medical a încercat să le acorde primul ajutor, însă victimele prezentau la nivelul corpului arsuri incopatibile cu viața. Corpurile neînsuflețite au fost preluate de Medicina Legală. În incendiu au ars bunurile din locuința cu a suprafață de 120 metri pătrați, au fost degradați pereții și acoperișul casei.
Un alt incendiu s-a produs chiar în ziua de Paște, duminică, 16 aprilie, la ora 12.50. Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu la o locuință particulară situată pe strada Gheorghe Constatinescu din municipiu. Au ars circa 60 mp acoperiș, bunurile dintr-o bucătărie și două dormitoare. Cauza producerii incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. În urma incendiului au rezultat două victime, conștiente, iar în urma evaluărilor medicale una dintre victime, care a inhalat fum, a fost transportată la spital de echipajul SMURD.
”Referitor la utilizarea lumânărilor sau candelelor aprinse, este important ca acestea să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale combustibile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor. E bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol”, precizează pompierii brăileni, prin intermediul Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea”.