Mergi la conţinutul principal

Lumânări aprinse şi rugăciuni pentru victimele «Colectiv»

• zeci de tineri au pornit într-un marş comemorativ, din Centru până în faţa Primăriei, unde au aprins lumânări la pozele Loredanei Dărescu şi Andrei Bucă, cei doi brăileni morţi în incendiul din “Colectiv” • duminică va avea loc o altă întâlnire, tot în memoria victimelor tragediei din octombrie 2015

 

În jur de 30 de tineri s-au strâns în Piaţa Traian, la Ceas, ieri după amiază, pentru a pleca într-un marş comemorativ spre Piaţa Independenţei. Prin această acţiune, ei au dorit să marcheze împlinirea a doi ani de la marea tragedie, incendiul din clubul bucureştean “Colectiv”, în care au murit 65 de oameni nevinovaţi.

Cu lumânări în mână şi cu gândul la prietenii decedaţi în incendiul ucigaş, au plecat pe Calea Călăraşilor, spre platoul din faţa Primăriei. Deşi frigul trecea prin haine, adolescenţii, ajunşi la Troiţă, au aprins lumânările lângă fotografiile Loredanei Dărescu şi Andrei Bucă, cei doi brăileni care şi-au pierdut viaţa în “Colectiv”, în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015.

“Ne-am întâlnit astăzi ca să aducem un omagiu celor care au murit în «Colectiv» şi să ne vadă, din locul în care sunt, că nu i-am uitat. Am pierdut un prieten în acel incendiu. Am şi cunoştinţe care au scăpat cu viaţă. Astăzi, au uitat în mare parte ce s-a întâmplat, dar tot nu s-au recuperat complet. Mi-au povestit că totul s-a întâmplat destul de rapid, că n-au avut timp de reacţie şi învălmăşeala a fost prea mare. Mi-au mai spus că în spitalele din România, pe unde au fost internaţi, condiţiile au fost teribile! Nu au avut grijă de ei cum ar fi trebuit”, ne-a declarat Răzvan, unul dintre tinerii prezenţi la marşul comemorativ.

O altă întâlnire va avea loc duminică, ora 18.00, la Troiţa din faţa Primăriei, tot în memoria victimelor din clubul “Colectiv”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro