Mergi la conţinutul principal

Lui Cîrligea a început să îi placă să ia bătaie electorală

Adevărul este că nici prin cap nu mi-a trecut că Florin Cîrligea nu va obţine mandatul de senator de Brăila. Cîrligea era pe prima poziţie în lista PNL şi trebuia doar ca partidul să adune spre 20% din voturi. Însă, liberalii brăileni s-au făcut mai abitir de râs decât la alegerile locale din vară, obţinând un jenant 13% pe municipiu. Un rezultat slab, extrem de slab, care l-a lăsat pe dinafară pe candidatul Florin Cîrligea.

Cîrligea a mai pierdut un rând de alegeri, în 2008, când a candidat degeaba din partea PDL pentru un post de deputat. Atunci Cîrligea deşi pe locul 2, după Daniela Bartoş, a pierdut în faţa Dianei Tuşa care-a intrat în Parlamentul după poziţia a treia. Îmi aduc aminte că, disperat să ajungă deputat, Cîrligea a făcut o donaţie consistentă către Mănăstirea Măxineni, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 2008. Degeaba, căci Doamne-Doamne era ocupat probabil cu treburi mai importante decât să îl ajute pe Cîrligea să devină deputat. Cîrligea a sperat apoi că va ajunge preşedinte al CJ Brăila, după alegerile locale din vara lui 2016. Nu a fost să fie, căci pesediştii au făcut rapid majoritatea în CJ Brăila, punându-l preşedinte pe unul de-al lor, şi anume Francisk Chiriac. După două cafteli electorale încasate în ultimele 6 luni de zile (am socotit-o şi pe asta din decembrie 2016), se poate spune că Florin Cîrligea s-a obişnuit cu bătaia. Cum ar veni, ce-a fost mai greu, a trecut: de-acum încolo Cîrligea poate încasa alte şi alte bătăi, căci nu va mai simţi durere de nici un fel. El are pielea tăbăcită, la fel ca şi portofelul său, care s-a golit de parcă ar fi fost damigeană. Nici nu vreau să mă gândesc câţi bani i-au sărit din buzunar lui Florin Cîrligea în cele două campanii electorale din 2016. Probabil că suma sare lejer de 200.000 de euro, căci Cîrligea cred că „a donat” o sumă consistentă la Bucureşti pentru a-şi asigura prima poziţie în lista PNL pentru Senat. Dar nu pierderea banilor cred că l-a dărâmat pe Cîrligea, care la viaţa lui a pierdut înzecit doar pe spinarea femeilor. La urma-urmei, Cîrligea are puterea să facă banii la loc, însă mandatul de parlamentar, iacătă, nu i-l poate da nimeni, oricât de tare s-ar agita.

Noroc că Florin Cîrligea este relativ tânăr (53 de ani), deci mai are timp berechet să piardă încă vreo 2-3 rânduri de alegeri. Bani are, aşa că pentru el nu ar fi o problemă să candideze. Problema este că, din câte îmi dau eu seama, Cîrligea nu este făcut pentru a fi ales (de cetăţeni), ci doar numit. De câte ori a candidat în alegeri libere, Cîrligea a pierdut cu succes. În schimb, când a venit vorba să se împartă funcţii la partid, Cîrligea a primit o ciosvârtă acolo, el fiind la un moment dat recompensat cu funcţia de subprefect. Numai că, la cât de jos a ajuns acum PNL, Florin Cîrligea nu poate spera nici măcar la un post de spălător de vase, obţinut pe linie de partid. (Luzărul de SERVICIU)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro