Mergi la conţinutul principal

Lucruri care ma intereseaza

Domnule primar, domnule presedinte al Consiliului Judetean, stimati consilieri... Ieri, cind m-am apucat sa scriu un editorial pentru ziarul de azi, am fost tentat sa prezint in acest colt de pagina parerea mea despre suspendarea presedintelui, despre referendum, despre animalul politic ascuns in fiecare dintre noi si despre felul in care el rinjeste cind ii cresc dintii. Mi-am spus apoi ca poate sinteti satui, la fel ca mine, de atita politica, oricita pofta are in el animalul de care vorbeam.
Prin urmare o sa va scriu altceva. O sa va scriu lucrurile care ma intereseaza cu adevarat. Ma intereseaza, de pilda, ca mama mea nu s-a putut interna ieri, in spital, fiindca nu erau locuri. Si ma intereseaza ca atunci cind se va interna va trebui sa-si cumpere totul, de la algocalmin pina la o banala seringa, oricite impozite si taxe am plati. Ma intereseaza, domnule primar, ca pe strada Cometei, din Vidin, sint niste gropi in care risti sa-ti ratacesti masina, oricite taxe si impozite am plati, si ca din cauza lor am dat o gramada de bani pentru a schimba amortizoarele masinii. Ma intereseaza, domnule presedinte de CJ, ca, oricite taxe si impozite am plati, vine vara si drumul spre Constanta arata de parca ar fi victima unui bombardament. Ma intereseaza, asa cum spuneam, ca vine vara, si ca va trebui sa suport din nou damful de rahat de porc cu care ne mingiie mirosul o ferma din apropiere. Ma intereseaza ca strazile orasului nu sint sigure si ca se fac prea putine lucruri pentru stoparea violentei, oricite taxe si impozite am plati.
Ei bine, acestea sint o parte din lucrurile care ma intereseaza. Sint convins, unele dintre ele se regasesc in sfera de interes a tuturor brailenilor si indraznesc sa sper ca, intr-o forma sau alta, va intereseaza si pe dumneavoastra. As fi bucuros sa aflu ca macar o parte din taxele si impozitele despre care vorbeam se canalizeaza catre rezolvarea unor astfel de probleme si ca institutiile pe care le reprezentati se straduiesc sa le rezolve. Ca jocurile si intrigile politice va intereseaza mai putin decit pare si ca ati inteles ca, pina la urma, voturile de care o sa aveti nevoie depind de felul in care stiti sa rezolvati asemenea probleme. Fiindca, in curind, filtrul prin care vor fi cintariti oamenii politici va fi constituit din rezultatele avute in timpul mandatului si mai putin din gargara electorala. Sper.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu