* la interior, compartimentările din rigips și tencuielile sunt gata, șapele sunt turnate * în perioada următoare încep și placările cu gresie și faianță
Firma executantă, SC „Midanne Invest Grup” București, având ca proiectant „Specialist Consulting” București trage tare pentru a termina cât mai repede lucrările la bazinul olimpic de înot din zona Hipodrom, al doilea ca anvergură și complexitate după bazinul de la clubul Dinamo din capitală. Ziarul nostru a prezentat în anii din urmă controversata istorie a bazinului de înot olimpic din Brăila, generată și de problema pânzei de apă freatică, foarte ridicată în zona bazinului, și care a impus soluții tehnice adecvate (evident, mai scumpe: blocaje de piatră și perne de balast etc). Astăzi, vă prezentăm un nou raport privind stadiul lucrărilor la acest proiect.
Echipele de constructori mențin ritmul lucrărilor inclusiv pe timp de iarnă, neținând cont de vremea rea. Despre stadiile fizice la care s-a ajuns cu lucrările aflăm de la șeful de șantier, ing. Bogdan Vrînceanu: „După cum se vede, meseriașii sunt angrenați la execuția placărilor exterioare, realizate în proporție de 70%. În paralel, se pun geamurile mari, la pereții - cortină, dar și pe latura dinspre Parcul Monument, unde sunt geamuri vitrate. În altă ordine de idei, se montează tâmplăria exterioară. Compartimentările din rigips și tencuielile sunt gata pe cei 3.000 mp. Șapele sunt turnate, iar din luna decembrie am finalizat lucrările de la tribune, adică rețelele de apă-canal, termice și electrice, inclusiv, lucru deosebit, conductele pentru încălzirea prin pardoseală". De asemenea, sursa citată a mai precizat că au sosit centralele termice, fiecare având câte 120 Kw, iar săptămâna viitoare vor fi montate în subsolul tehnic. "De precizat că lucrăm și la sistemul de ventilație, dar și la sprinklerele pentru stingerea incendiilor. Ca lucrări ce le vom ataca în perioada următoare, este vorba de placările cu gresie și faianță asupra cărora numai putem interveni cu diverse scule, nacele,e tc pentru a le menține intacte. Cât privește meseriașii, acum sunt 25 și vom ajunge la 38. Nu renunțăm la dulgheri și fierari în sezonul rece, dându-le alte lucrări, iar imediat ce vremea se va încălzi și temperaturile vor fi constante, trecem masiv la tencuieli interioare și finisaje", a mai adăugat sursa citată.
Reamintim că obiectivul noii investiții, contractată de Compania Națională de Investiții, va reveni primăriei Brăila și are o valoare estimată la 8 milioane euro.