Mergi la conţinutul principal

Lucru de mântuială și golănie, pe Vadul Spitalului și la hexagoane

• parapetul de beton reparat în urmă cu ceva vreme a început să se dezintegreze, atât din cauza lucrărilor prost făcute cât și a actelor de vandalism la care se dedau găștile ce se strîng noaptea în zona blocurilor-hexagoane exasperându-i pe locatari cu comportamentul lor

 

Cu ceva vreme în urmă, parapetul de pe Vadul Spitalului, începând din fața fostei policlinici și continuând spre faleză, prin spatele blocurilor cu formă hexagoanală, până la sediul ANAF, a fost completat cu alți baluștri, fiind tencuit atât pe partea superioară, cât și pe cea de la bază. N-a durat mult, însă, și au început să se desprindă bucăți mari din tencuiala pusă prost în operă, iar segmente din lucrarea amintită au căzut pradă vandalilor și nesimțiților care le-au distrus sau le-au aruncat peste taluzul de la fosta bază sportivă a Șantierului Naval. Aspectul este unul dezolant, iar la imaginea de ansamblu se adaugă și felul cum arată Vadul Spitalului, spre debarcader: cu crengi rupte de la ultimele furtuni și un strat gros de frunze uscate care sufocă iarba ce răzbate cu greu prin “fagurele” din beton care consolidează taluzul. Distrugerile amintite s-au reluat în forță după pandemie. Încercând să țină la distanță găștile care se adună la ”hexagoane” noapte de noapte, câțiva locatari au uns cu catran mobilierul stradal. Strategia a funcționat o perioadă, însă, inevitabil, catranul s-a uscat, așa că găștile de gălăgioși, “fumegători” și ”dropsangii” se adună din nou, exasperându-i pe locatarii blocurilor în cauză,  nu doar cu zgomotul pe care îl fac până la ore târzii ci și cu comportamentul distructiv căruia i-au căzut pradă parapetul de beton, mobilierul stradal și coșurile de gunoi. Iar ca să fie totul complet, toate zidurile exterioare de la parter sunt mânjite de-a dreptul oribil cu “opera” grafittiștilor chinuiți de talent, cărora le-a cășunat pe blocurile în cauză, sub privirile neputincioase ale locatarilor și ale autorităților, deopotrivă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro