• încă o reclamaţie primită de la cititori cu privire la lucrările Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila, lăsate nefinalizate şi care prezintă un real pericol • aceasta vine de la un cetăţean din cartierul Progresul • “Poate dacă cineva se sesizează, să vină să pună ceva acolo, pământ, pietre, ceva. Că de asfaltat, nu cred că-i interesează... Bătaie de joc peste tot!”, acuză Cosmin C. în sesizarea trimisă
Într-o sesizare trimisă, ieri, pe adresa redacţiei, un cititor ne-a semnalat o altă lucrare executată de Compania de Utilităţi Publice (CUP) “Dunărea” Brăila care ridică, din nou, câteva semne de întrebare.
Este vorba despre o canalizare de pe strada Octav Doicescu, din cartierul Progresul, în faţa blocului E1, la care s-a lucrat la începutul săptămânii trecute şi care a fost, se pare, abandonată. Aşa cum se poate observa în fotografiile trimise, asfaltul din jurul canalizării a fost decupat pe o suprafaţă considerabilă, iar înălţimea capacului, de asemenea, nu poate fi neglijată.
“Locuiesc pe Octav Doicescu, în Progresul. De vreo săptămână şi ceva ne-au lăsat unii cu ditamai craterul în mijlocul străzii, în faţă la E1. Pe la începutul săptămânii trecute s-au apucat să decupeze, să lucreze. Vreo două zile au muncit acolo, apoi au dispărut şi nu au mai revenit.”, ne-a scris Cosmin C., într-un mesaj pe Facebook, însoţit de fotografii.
“Când au plecat, au luat şi tot ce însemna semnalizarea zonei în care lucrau. Acum a rămas ce se vede în fotografii, o jumătate de stradă găurită cu un capac de canalizare peste care nu ai vrea să treci noaptea cu maşina, fără niciun fel de semn de atenţionare. Măcar o creangă aruncată peste, cum se obişnuieşte la români, nimic...”, a precizat acesta.
În continuarea sesizării, reclamantul consideră că dacă vor începe zilele ploioase, zona respectivă poate deveni un adevărat pericol pentru siguranţa rutieră: “Azi (ieri –n.r.) a plouat foarte puţin dar dacă vin ploile, n-o mai vezi. Intri cu maşina în ea, adio suspensie, direcţie. Direct în service! Poate dacă cineva se sesizează, să vină să pună ceva acolo, pământ, pietre, ceva. Că de asfaltat, nu cred că-i interesează... Bătaie de joc peste tot!”, şi-a încheiat cititorul nostru sesizarea.
Nu este prima dată când lucrările executate de CUP Dunărea sunt realizate în această manieră, de a lăsa asfaltul spart, capacele canalizărilor peste nivel, lăsând să treacă zile, ba chiar săptămâni pănă când zona afectată a putut fi considerată sigură pentru traficul rutier. Au mai fost făcute şi în trecut sesizări, iar de cele mai multe ori cei vizaţi au revenit şi au remediat problema.
Nu este, însă, o soluţie ca astfel de situaţii să fie rezolvate în urma unor sesizări ale cetăţenilor. Normal ar fi ca societetea implicată în executarea lucrărilor de acest gen să-şi încheie intervenţia prin repararea zonei afectate, fără să mai pună în pericol traficul sau integritatea autovehiculelor.