Mergi la conţinutul principal

Lucrătorii din Penitenciarul Brăila au protestat la București

* de la Penitenciarul Brăila au participat 15 angajați care fac parte din sindicatul SFINX * angajații din penitenciare cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare, actualizarea pensiilor militare, calcularea sporurilor la valoarea anului 2022

 

Mai mulți angajați din cadrul Penitenciarului Brăila au participat, ieri, la acțiunile de protest din București. Angajații din poliție, din penitenciare și militarii rezerviști au ieșit în stradă, miercuri, aceștia protestând în fața Guvernului, cu deplasare spre Parlament, prin fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI)

După cum au transmis reprezentanții de la Penitenciarul Brăila, la acțiunea de protest au participat 15 angajați care fac parte din sindicatul SFINX, sindicat afiliat la Confederația Națională a Sindicatelor Cartel Alfa.

Revendicările sindicaliștilor din penitenciar sunt următoarele:

- aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);

- actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;

- calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

Polițiștii au fost și ei în stradă. Potrivit presei naționale, protestatarii au transmis că, angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleași partide politice care formează actuala coaliție de guvernare (PSD-PNL-UDMR). Practic, politicienii trebuie să își respecte deciziile și să elimine arbitrariul și discriminarea în ceea ce privește aplicarea legii salarizării și pe cea a pensiilor militare. Organizațiile sindicale au transmis amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii și eliminarea discriminărilor pentru personalul și pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională”, au arătat protestatarii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro