Mergi la conţinutul principal

Lucrător comercial și patiser. Noi cursuri de formare profesională gratuite pentru șomeri

* cursurile sunt adresate șomerilor înregistrați în evidența instituției, care au minim opt clase

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila anunță organizarea unor noi programe de formare profesională gratuite pentru șomeri. Astfel, în perioada următoare, brăilenii înregistrați în evidențele instituției se pot înscriere pentru a participa la următoarele cursuri: lucrător comercial - nivel de studii minim 8 clase; patiser - nivel de studii minim 8 clase. Înscrierile sunt deschise până la constituirea grupelor de minim 14 participanți pentru fiecare program de formare profesională.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru șomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

AJOFM Brăila transmite că șomer este persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este în căutarea unui loc de muncă, de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare; starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularii ocupării forței de muncă, în vigoare (526 lei); este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, daca s-ar găsi un loc de muncă.

Șomer înregistrat este persoana care îndeplinește cumulativ condițiile menționate anterior și care se înregistrează la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcționează în condițiile prevăzute de lege, în vederea obținerii unui loc de muncă, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Șomerii neînregistrați care doresc să se înregistreze în evidența AJOFM Brăila în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la măsurile active oferite o pot face la Centrul de Formare Profesională al agenției din Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”).

Informații suplimentare se pot obține de la sediul AJOFM Brăila, din B-dul Dorobanților, nr. 603-605, la Centrul de Formare Profesională al agenției sau la telefon 0239/613034.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro