Mergi la conţinutul principal
Biblioteca publică, parteneriat cu Flotila Fluvială

Lucrările realizate în cadrul Atelierului "Micul Matelot" vor fi expuse la Promenada Mall

* în perioada 4-8 iulie, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila a organizat, în colaborare cu Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu", Atelierul de matelotaj "Micul Matelot" * marinarii militari i-au familiarizat pe cei mici cu fluierul şi parâma şi i-au învăţat să creeze vestitele noduri marinăreşti * lucrările vor fi expuse la Promenada Mall (8-15 august), alături de machete de nave militare

 

 

 

 

"Micul Matelot", Atelier de matelotaj în cadrul Clubului de Vacanţă 2022, iniţiat de biblioteca publică din Brăila, în colaborare cu Flotila Fluvială.

"Ca în fiecare an, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila, în colaborare cu Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu", a organizat, în perioada 4-8 iulie, în cadrul Clubului de Vacanţă 2022, Atelierul "Micul Matelot". Încă din prima zi, marinarii militari din cadrul Flotilei Fluviale i-au familiarizat pe micii mateloţi cu instrumentele şi materialele marinăreşti care erau expuse în atelier. Au fost prezentate mijloacele de salvare (colacul şi vesta), cu utilizare şi instrucţiuni, s-a prezentat fluierul marinăresc, sifleea, cu un scurt istoric şi s-a explicat diferenţa dintre saulă şi parâmă", precizează surse din cadrul BJPI Brăila.

După ce copiii participanţi la atelier s-au familiarizat cu denumirile materialelor şi instrumentele folosite de marinari, s-a trecut la executarea mai multor tipuri de noduri marinăreşti şi s-au pregătit materialele de lucru pentru confecţionarea unui ceas.

În următoarele zile, copiii şi tinerii au învăţat să creeze singuri nodurile marinăreşti, după care şi-au confecţionat brăţări şi împletituri tricolore din saulă. De asemenea, "micii mateloţi" au pregătit elementele din care au creat un ceas de perete, la finalul Atelierului "Micul Matelot", organizat de BJPI şi Flotila Fluvială.

"Toate lucrările executate în cadrul atelierului "Micul Matelot" vor fi expuse în galeria Promenada Mall Brăila, în perioada 8-15 august, alături de machete de nave militare, instrumente de lucru pe hărţile de navigaţie, echipamente militare, prezentarea ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ de marină, ateliere interactive de noduri marinăreşti şi lucrări de matelotaj", a mai precizat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro