Mergi la conţinutul principal

Lucrările gata, acum factura: prețul final pentru Modernizarea Cartierului Pisc

* consilierii municipali au aprobat recent prețul final al contractului pentru execuția lucrărilor de modernizare a străzilor din Cartierul Pisc * modificările au survenit ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții * în 2020, Municipiul Brăila și SC Euro Building SRL au încheiat un contract cu o valoare totală de 19.667.558,45 lei cu TVA, în prezent, la terminarea lucrărilor și după ajustarea valorii materialelor, întregul proiect a a ajuns la 21.680.117,72 lei cu TVA * primarul Marian Dragomir a precizat că, în cadrul acestui contract, 33 de străzi din Brăilița, Pisc și Vidin au fost asfaltate (străzi, trotuare, plus amenajare spații verzi) * totodată, acesta a adăugat că lucrările vor continua și în alte zone din oraș

 

Membrii Consiliului Local Municipal Brăila au aprobat în ultima ședință ordinară de anul trecut prețul final pentru proiectul privind modernizarea străzilor din Cartierul Pisc. Deși lucrările s-au încheiat încă de anul trecut, creșterile la prețurile materialelor de construcții au produs anumite modificări. De altfel, acest proiect investițional a suferit diferite ajustări de preț pe parcurs, după ce inițial licitația a fost câștigată de un grup de firme care ulterior au abandonat proiectul, municipalitatea fiind nevoită să scoată din nou la licitație și să își ducă planul la bun sfârșit alături de un alt constructor. Revenind la preț, din raportul de specialitate realizat de Direcția Tehnică a Primăriei Brăila, atașat proiectului de hotărâre ce a fost aprobat de consilieri, aflăm că în 30 iulie 2020 Municipiul Brăila și SC Euro Building SRL au încheiat un contract având ca obiect servicii de proiectare și execuție lucrări, cu o valoare totală de 19.667.558,45 lei cu TVA, din care, pentru execuția lucrărilor, valoarea totală s-a ridicat la 19.496.485,37 lei cu TVA (sumă la care se puteau adăuga cheltuieli diverse și neprevăzute în cuantum de 1%). De la acest moment, au urmat o serie de modificări privind valoarea contractului, în mare parte fiind legate de creșterea materialelor de construcții și ale prețurilor la energie.

Astfel, potrivit primarului Marian Dragomir, valoarea finală a obiectivului de investiții a ajuns la: 21.680.117,72 lei cu TVA din care: 18.750.000,00 cu TVA de la bugetul de stat, respectiv, 2.930.117,72 lei cu TVA de la bugetul local. Valoarea majorării materialelor conform Ordonanței nr. 15/2021 este de 303.563,56 lei cu TVA, plătită de la bugetul local. Valoarea construcției plus cea a montajului s-a ridicat la 20.953.082,93 lei cu TVA din care: 18.494.150,00 lei cu TVA de la bugetul de stat, 2.458.932,93 lei cu TVA de la bugetul local. Diferența și totalul general reprezintă cheltuieli cu expertiza terenului, studii și proiectarea, verificarea proiectului, dirigenția de șantier și cotele legale plătite către ISC și Casa Socială a Constructorului, ne-a mai explicat edilul-șef.

 

Alte proiecte își așteaptă rândul

Primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de modul în care s-a rezolvat în cele din urmă situația în privința modernizării străzilor din Pisc, la pachet cu cele din alte zone conexe. Edilul-șef a adăugat că lucrările la străzile din orașul Brăila vor continua și în 2022, cu alte câteva proiecte ce vizează artere importante.

”33 de străzi din Brăilița, Pisc și Vidin au fost asfaltate (străzi, trotuare și spații verzi). Nu a fost ușor, deoarece primul constructor a abandonat șantierul. I-am executat garanția și a primit Certificat Constatator Negativ ca să nu mai încurce și alte primării, am refăcut licitația și azi locuitorii acestor cartiere au condiții decente. În anul 2022 continuăm lucrările de asfaltare în cartierele Lacu Dulce, Comorofca și Izlaz. De asemenea, începem noi proiecte mari din bugetul local pe Stada Râmnicu Sărat, în Cartierele Chercea și Comorofca și cu fonduri europene pe Bd. Independenței, Șoseaua Baldovinești, strada Grigore Alexandrescu etc.”, a declarat Dragomir.

Reamintim că, după aproape doi ani de întârzieri nejustificate, care au dus până la urmă la rezilierea contractului dintre Primărie și firmele bucureștene “Dalex Group” SRL - “Metabet CF” SA - “Protelco” SA, asfaltarea străzilor din cartierele Pisc, Brăilița și Vidin a intrat în linie dreaptă abia în octombrie 2020. Firma brăileană “Euro Building” a fost cea care a preluat contractul de modernizare a străzilor din cartierele menționate după ce Primăria Brăila a organizat o nouă licitație în acest sens. Aceasta a reușit să finalizeze lucrările, astfel că în luna noiembrie 2021, administrația Dragomir a putut anunța oficial că locuitorii cartierelor Pisc, Brăilița și Vidin au scăpat de noroaie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro