Mergi la conţinutul principal

Lucrările de modernizare a străzilor au ajuns până la fostul Liceu Progresul

* lucrătorii firmei "Micatis" SRL au decopertat trotuarele și au refăcut bordurile până la intersecția Calea Galați cu Eroilor * sunt în derulare, de asemenea, lucrări de modernizare a străzilor din cartierul Comorofca, iar asfaltarea străzilor din cartierul Pisc se află pe ultima sută de metri * "Continuăm, de asemenea, lucrările în cartierele Lacu Dulce (dincolo de Bariera Lacu Dulce), Viziru și Vidin", a precizat directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, ing. Marius Termegan

 

Continuă lucrările de asfaltare și modernizare în cartierul Vidin, porțiunea cuprinsă între Strada Ulmului (Cimitirul "Sf. Dumitru") și Strada Eroilor, cu toate că executantul trebuie să facă față unor noi și noi provocări. Apar ca din senin guri de canalizare astupate de ani de zile, iar locatarii zonelor afectate fie se arată nemulțumiți de calitatea și de ritmul lucrărilor efectuate de angajații "Micatis" SRL, fie își bat joc de efortul și de munca acestora, transformând porțiunile proaspăt decopertate în gropi de gunoi în care își aruncă pachetele de țigări goale sau paharele de cafea din plastic. Pe de altă parte, volumul de lucrări este unul uriaș - se lucrează, concomitent, pe străzile din cartierele Pisc, Brăilița, Comorofca, Vidin, Viziru, Lacu Dulce - iar firma care execută modernizarea străzilor și trotuarelor duce o acută lipsă de forță de muncă, după cum preciza, deunăzi, ing. Marius Termegan, directorul executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.

Concret, pe Calea Galați, au fost reabilitate bordurile și au fost asfaltate trotuarele din zona Străzii Ulmului, în fața Cimitirului "Sf. Dumitru", iar lucrătorii și utilajele firmei executante au ajuns până la intersecția Calea Galați cu Eroilor, pregătind terenul pentru turnarea asfaltului. Tot pe Calea Galați, în zona fostului Liceu Progresul și la blocul 18 au fost realizate alveole pe lângă spațiile verzi și a fost nivelat terenul, urmând ca, în zilele imediat următoare, să fie turnat asfaltul. Tot la Liceul Progresul, muncitorii care execută lucrările au reparat o gură de canalizare care fusese astupată cu pământ. Potrivit ing. Marius Termegan, prioritatea o constituie acum finalizarea lucrărilor deja începute, pentru că executantul duce lipsă de lucrători calificați.

"Avem în derulare lucrări de modernizare a străzilor din cartierul Comorofca, mai precis a străzilor din spatele Cimitirului "Sf. Maria" - Brăilița. Modernizarea și asfaltarea străzile din cartierul Pisc se află pe ultima sută de metri. Continuăm, de asemenea, lucrările în cartierele Lacu Dulce (dincolo de Bariera Lacu Dulce), Viziru și Vidin (Calea Galați). Executantul și-a stabilit ca prioritate finalizarea lucrărilor deja începute, pentru că duce lipsă de lucrători calificați", ne-a precizat directorul executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.

Zilele trecute, primarul Marian Dragomir ne-a confirmat reluarea lucrărilor de modernizare și reabilitare pe Calea Galați, afirmând că, pe lângă reabilitarea trotuarelor și bordurilor de pe respectiva arteră, "se va asfalta toată Strada Ulmului cu două straturi de covor asfaltic, până la străzile nou-asfaltate din cartierul Brăilița".

Edilul șef al Brăilei a mai spus că, după finalizarea lucrărilor de pe Șoseaua Vizirului, vor fi demarate lucrări de modernizare pe Șoseaua Râmnicu Sărat, de la Bulevardul Dorobanților și până la ieșirea din oraș, către Cazasu. În afară de lucrările de asfaltare și modernizare a străzilor amintite mai sus, se mai lucrează, de asemenea, la Căminul Cultural din cartierul Nedelcu P. Chercea, la Centrul de Taxe și Impozite de pe B-dul Independenței (fostul Liceu Forestier) și la reabilitarea termică a mai multor grădinițe din municipiu. În toamnă, a mai spus primarul Dragomir, vor începe lucrările la Orășelul Copiilor din Parcul Monument.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro