Lucrări suplimentare la Staţia de transfer deşeuri de la Însurăţei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Lucrări suplimentare la Staţia de transfer deşeuri de la Însurăţei

Consiliul Judeţean a scos la licitaţie lucrări suplimentare la proiectul investiţional privind construcţia Staţiei de transfer a deşeurilor de la Însurăţei, parte a unui proiect mult mai amplu, cel privind Sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Brăila. Este vorba despre lucrări la terenul de fundare pentru obiectivul de la Însurăţei, mai precis pentru obiectivele drumuri şi platforme, rampă de descărcare, bazin retenţie ape pluviale, radier separator hidrocarburi, radier cămin vidanjabil, fundaţii containere. Mai detaliat, aşa cum se arată în anunţul de licitaţie, ar urma ca la cota săpăturii să se realizeze o împănare a pământului din piatră spartă sort 120 - 300 mm, cu grosimea minimă de 40 cm. Peste stratul de împănare se va aşterne un strat de 25 cm piatră spartă sort 90 - 150 mm şi un strat de 25 cm piatră spartă sort 0 - 63 mm, în funcţie de construcţiile la care se face îmbunătăţirea terenului de fundare. În plus, o altă categorie de lucrări vizează epuismente (evacuări cu pompele a apei dintr-o săpătură - n.r.), impermeabilizarea căminului vidanjabil şi dotarea cu capac şi ramă din fontă carosabile, plus realizarea unui grup pompare separator de hidrocarburi. Nota de plată este estimată la aproape 0,469 milioane lei, fără TVA, (468.976,98 lei, inclusiv cu cheltuieli diverse şi neprevăzute), fapt ce ridică valoarea investiţiei totale de la Însurăţei la circa 4,9 milioane lei, fără TVA, în contextul în care contractul principal de lucrări pentru staţie, atribuit firmei "Iridex", are deja o valoare de circa 4,4 milioane lei.
În ce priveşte capacitatea economică şi financiară a firmelor acceptate la licitaţie, în anunţ se face precizarea că ofertanţii au obligaţia să facă dovada că în ultimii 3 ani (2012 - 2014), au realizat o cifră de afaceri globală de cel puţin 452.026 lei, fără TVA, precum şi că în ultimii 5 ani au executat lucrări similare a căror valoare cumulată depăşeşte aceeaşi sumă - 452.026 lei, fără TVA.
Aşa cum am spus, tipul procedurii pentru această achiziţie publică este licitaţie deschisă, cu unic criteriu de atribuire "preţul cel mai scăzut".
Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente expiră miercuri, 10 februarie, ora 10.00, iar firmele interesate pot depune ofertele până cel târziu a doua zi, la aceeaşi oră. Deschiderea ofertelor va avea loc, joi, 11 februarie, ora 13.00, la sediul autorităţii contractante, adică sediul CJ Brăila, camera 404. În cazul în care se constată că ofertele clasate pe primul loc au preţuri egale, comisia de evaluare va solicita noi propuneri financiare în plic închis, contractul fiind atribuit ofertantului a cărei nouă propunere financiară are preţul cel mai scăzut.

Iridex "înşurubat" bine în bugetul SMID JUD Brăila

Staţia de transfer de la Însurăţei fusese estimată la 4,4 milioane de lei, fără TVA, constructorul general fiind "Iridex Group Construcţii" SRL, aparţinând ex-senatorului PC Corneliu Pascu. Termenul de finalizare iniţial era luna octombrie 2015. La mai bine de un trimestru de la expirarea acelui termen, deci în ianuarie 2016, stadiul de realizare a lucrărilor era de doar 43%.
Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Brăila" din care face parte şi investiţia de la Însurăţei, are ca scop principal completarea infrastructurii şi a echipamentelor existente cu investiţii noi, valoarea totală a proiectului, pe întreg judeţul, fiind de aproximativ 117,51 milioane lei, inclusiv TVA, din care 103,18 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi din bugetul de stat.
Aproape jumătate din banii pe acest mega-proiect au ajuns în portofoliul grupului de firme "Iridex". Din doar 3 licitaţii, compania a atras cam 44% din total fonduri: 23,27 milioane lei, fără TVA din investiţia de la Ianca (închiderea vechiului depozit de gunoi şi construirea altuia nou aflat în standardele de mediu), 4,4 milioane lei, fără TVA din proiectul cu realizarea staţiei de transfer deşeuri de la Însurăţei şi în fine, cel mai "gras" achiziţia de pubele pentru toate localităţile din judeţ, inclusiv municipiul, însemnând un efort de 23,9 milioane lei, fără TVA. O însumare ne arată că grupul şi-a atras de la Brăila nu mai puţin de 51,5 milioane lei, fără TVA, echivalentul a peste 11 milioane euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro