Lucica Mocanu - o speranta a muzicii populare brailene | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Lucica Mocanu - o speranta a muzicii populare brailene

In aceste zile, la Centrul de Creatie, se desfasoara pregatirea intensiva a tinerei de numai 18 ani, Lucica Mocanu, pentru a participa la competitia din cadrul emisiunii de la TVR2, "Autostrada TVR" - Ora muzicii populare, care se va difuza, simbata, de la ora 16.00. Lucica Mocanu este pregatita de profesoara Paraschiva Moise si Constantin Oprea - Vidica. Competitia de la Bucuresti, transmisa in direct la TVR2, va consta in sapte probe: interpretarea unui cintec in ritm de hora, cu orchestra; verificarea auzului, memoriei si ritmului muzical - concurentul va reproduce un fragment muzical executat de unul dintre instrumentele orchestrei; descrierea unui obicei popular specific zonelor Muntenia si Dobrogea; prezentarea unui rapsod popular de la care concurentul si-a cules piesele; o proba de cultura muzicala traditionala - "Recunoasteti interpretul; un dialog muzical dintre concurent si o vedeta din alta zona decit Muntenia sau Dobrogea; si, ultima proba, interpretarea unui cintec cu acompaniament in ritm de sirba. Vor participa mai multi candidati, care au fost selectati in urma cu citeva saptamini din regiunile Muntenia si Dobrogea. "Aceasta emisiune urmareste atit promovarea muzicii populare din toate zonele tarii, cit si a tinerilor interpreti, pentru ca este evident ca tinerii nu prea mai sint interesati de muzica populara si trebuie stimulati sa faca acest lucru. Noi am organizat o preselectie pentru aceasta competitie si s-a detasat atunci Lucica Mocanu. Are o voce foarte buna si o prezenta scenica agreabila", a spus Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie.
Lucica Mocanu este eleva in clasa a XII-a la Liceul "Matei Basarab" din Maxineni si locuieste in satul Gulianca, comuna Salcia Tudor. Interpreteaza muzica populara in mod serios abia de doi ani. "M-a descoperit intimplator profesorul meu de biologie de la liceu, Nicolae Ciutacu. Eu merg de acasa la liceu cu masinile de Transport scolar si intr-o dimineata cintam fara sa fi observat ca in fata este profesorul. De atunci m-a ajutat si m-a indrumat. Acum am ajuns aici, la Centrul de Creatie si poate voi reusi la Bucuresti. Am emotii nu pentru interpretare, ci pentru celelalte probe, teoretice, de cunostinte generale", a spus Lucica Mocanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro