Mergi la conţinutul principal

Luaţi din frig şi duşi la adăpost

• 10 brăileni care locuiau pe străzi au fost cazaţi în ultimele zile în Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă

 

Vremea rea se resimte cel mai cumplit în rândul oamenilor fără adăpost. Pentru a-i proteja de temperaturile scăzute, autorităţile locale din Brăila au intervenit pentru identificarea şi transportul brăilenilor care locuiesc pe străzi într-un loc sigur. De la începutul acestei săptămâni şi până joi după-amiaza, 10 oameni fără adăpost au fost duşi la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă. Alţi brăileni fără un acoperiş deasupra capului şi-au luat măsuri din timp şi au venit singuri la centrul social, aşa cum ne-au declarat reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila.

În prezent, Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă de pe Calea Galaţi nr 346 are o capacitate de 120 de locuri, însă din luna martie acesta se va mări şi va avea 150 locuri, atunci când se va tranforma în Adăpost de noapte. Potrivit regulamentului de funcţionare, în adăpost asistaţii vor beneficia de găzduire pe o perioadă de maxim 12 ore/zilnic (faţă de 24 ore cum este în prezent), servicii de informare şi consiliere în vederea reintegrării sociale, educaţie sanitară şi asistenţă medicală şi pot primi pachete de hrană şi băuturi calde nealcoolice. În schimb, beneficiarii au obligaţia să respecte orarul de funcţionare, respectiv între orele 19:00-07:00, şi să presteze activităţi de întreţinere a spaţiului interior şi exterior al clădirii. De asemenea, aceştia pot fi excluşi sau li se poate interzice admiterea în adăpost dacă sunt în stare de agitaţie psihică, în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor, precum şi dacă au un comportament inadecvat care aduce atingeri grave integrităţii fizice sau mentale.

Scopul Adăpostului de noapte este acela de prevenire, limitare sau înlăturare a efectelor temporare sau permanente ale unor situaţii care pot genera marginalizarea sau excluderea socială a unor categorii de persoane. Reorganizarea centrului social a fost gândit şi ca o soluţie pentru dependenţa de sistem a unor persoane găzduite, motivându-i pe aceştia să se reintegreze socio-profesional, în situaţia în care s-a constatat că o bună parte dintre ei nu acceptă să plătească utilităţi sau chirie, aceştia fiind obişnuiţi să beneficieze în mod gratuit de cazarea în centru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro