Mergi la conţinutul principal

LPS nu mai vrea sa tina in brate CF Braila

De ani de zile, fotbalul brailean traieste din banii publici, iar Consiliul Local Municipal a alocat in fiecare an bugete pe care alte grupari din actuala Liga a II-a nici nu le-a visat poate. Cu toate acestea, activitatea de performanta lasa de dorit. Mai mult, in ciuda multitudinii de facilitati financiare, echipa reprezentativa de fotbal a orasului a tras si continua sa traga tepe unei unitati scolare care a dat Romaniei primele campioane olimpice la natatie: Liceul cu Program Sportiv.
Printr-un protocol - este adevarat, doar verbal - incheiat cu multi ani in urma intre LPS si Clubul Dacia Unirea, liceul trebuia sa asigure clubului apa calda si agentul termic. Dar, desi liceul si-a onorat cuvintul dat, conducerea echipei fanion s-a facut ca nu aude fluierul si a "jucat la trecerea timpului", adica nu a platit serviciile.
Noii conduceri a LPS pare sa-i fi ajuns cutitul la os, pentru ca nu mai este dispusa sa faca concesii. Astfel, au fost emise doua facturi - una de 47.630.000 lei vechi si alta de 15.180.000 de lei vechi si, pina la achitarea lor, a sistat orice serviciu catre club.

"Ne sfideaza!"

Suma datoriilor se ridica la 62.810.000 lei, bani pe care LPS-ul nu mai este dispus sa-i piarda. Directoarea liceului, Elena Toader, doreste sa se intre odata in legalitate si de aceea a mai facut citeva incercari de reconciliere a situatiei.
"Nu vreau decit sa incheiem un protocol scris. Am avut discutii oficiale cu conducatorii CF Braila in care am insistat ca aceasta situatie sa se reglementeze tocmai in ideea da a ajuta sportul de performanta. I-am rugat sa plateasca facturile emise de noi si sa vina apoi sa incheiem un acord scris deoarece nu exista nimic oficial. Asa este normal, civilizat si legal, consider eu", si-a inceput pledoaria Elena Toader directoarea LPS-ului.
Ea a afirmat in continuare ca nu va mai furniza apa calda pentru ca nu exista colaborare. Au fost trimise facturile prin administratorul LPS-ului, dar cei de la CF Braila au refuzat sa le primeasca si atunci s-a apelat la seviciul postal, dar nici aceasta varianta nu a dat roade. Elena Toader sustine ca l-a informat si pe primarul municipiului de aceasta situatie.
"Am avut o discutie oficiala cu primarul Constantin Sever Cibu si pot spune ca acesta a fost de acord ca situatia sa se reglementeze prin unica varianta aceea de a se achita facturile. Totusi, dupa aceasta discutie am hotarit sa reluam furnizarea apei calde in speranta ca oficialii de la CF Braila vor cauta sa gaseasca solutiile salvatoare pentru ei. Dar cred ca am gresit pentru ca nu numai ca nu au venit sa semneze un protocol de colaborare, ci au continuat sa ne sfideze cerindu-ne si agent termic, iar asta in conditiile in care le-am trimis nenumarate avertismente. Nu putem sa mai furnizam apa calda si energie termica, deoarece trebuie sa asiguram cele mai bune conditii de pregatire in primul rind pentru bazinul acoperit de inot", a continuat directoarea liceului.
De data aceasta conducerea liceului nu mai vrea sa piarda si, apelind la acesta varianta extrema, spera ca pina la urma va intra in posesia sumei datorate, pentru ca la rindul lui LPS-ul sa-si poata achita datoriile sale catre unii furnizori.

"Vom merge cit de curind la LPS si vom pune capat acestei situatii"

"Nu ma intereseaza ce a fost pina la venirea mea, ci ceea ce este acum. CF Braila trebuie sa plateasca pentru ca altfel vrind nevrind ajungem in instanta. Avem si noi datoriile noastre. Am un aspirator de bazin care a costat peste 600 de milioane si pentru care nu am platit pina acum nimic, am reparat bazinul descoperit de doua ori pentr a putea organiza campionatele nationale de natatie pentru copii. Intr-un cuvint, nu mai sintem dispusi sa facem concesii", a mai adaugat Elena Toader.
Implicat direct in aceasta situatie conflictuala, Iancu Teodorescu, noul director executiv al CF Braila, a declarat ca sint solutii pentru rezolvarea problemei.
"Nu contest faptul ca sint datorii. De aceea am apelat la sprijinul directorului economic al primariei, Stoica Anghelescu. Vom cauta sa aflam care au fost criteriile care au stat la baza alcatuirii facturilor, iar in acest sens am apelat la o serie de specialisti in domeniu. Vom merge cit de curind la LPS si vom pune capat acestei situatii", ne-a declarat Iancu Teodorescu.

Solutia primarului se lasa asteptata

Faptul ca fotbalistii braileni nu platesc de ceva vreme apa pe care o folosesc a fost adus si in atentia consilierilor locali municipali, chiar la inceputul acestei saptamini. Cu ocazia sedintei ordinare a CLM, consilierul independent Grigore Potec, membru im consiliul de administratie al LPS, a precizat ca situatia este grava si ca liceul nu mai poate continua sa faca acte de caritate: "Eu sint membru in CA al LPS si nu mi se pare corect ca liceului sa ii vina niste facturi enorme, fara sa fie vina lui. Nu se poate asa ceva. Va rog domnule primar sa faceti ceva, deoarece situatia e grava. Nu numai ca clubul nu plateste, dar refuza sa primeasca si facturile. Trebuie luate masuri".
Desi in cadrul sedintei CLM primarul a promis ca va avea in vedere cele semnalate de consilierul Potec, in cursul zilei de ieri nu a putut fi contactat pentru a explica clar ce anume a dispus in legatura cu acest subiect. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro