Mergi la conţinutul principal

LPS, din nou cea mai premiată unitate şcolară din Brăila şi în 2018

• Bianca Toader - medaliată cu bronz la europene, Iulia Banaga - cvadruplă campioană balcanică, Alexandru Iconaru - record balcanic şi naţional • Simina Moroianu - locul al doilea pe ţară la Olimpiada Naţională la PTS • Andrei Cătălin Oprea a obţinut menţiune la olimpiada de chimie

 

Şi în 2018, sportivii de la LPS Brăila au obţinut rezultate notabile în sporturile individuale, la nivelul echipelor de handbal fete, dar şi în plan şcolar. La handbal, LPS-ul a devenit pepiniera echipei de Ligă Naţională, HC Dunărea. La lupte libere, LPS Brăila a obţinut un loc 3 prin Ştefan Bîlea, sportiv antrenat de Victor Cioacă. La olimpiada de chimie, faza naţională, Andrei Cătălin Oprea, elev în clasa a VII-a, pregătit de profesorul Radu Grigore, a obţinut menţiune. Se menţine tradiţia şi pe linie de Pregătire Sportivă Teoretică, secţiune la care LPS Brăila a obţinut locul al doilea pe ţară la Olimpiada Naţională, prin Simina Moroianu, elevă în clasa a XII-a, pregătită de profesorul Cornel Munteanu. Şi, tot la PTS, unitatea şcolară menţionată a mai obţinut un loc 4 pe ţară prin Roxana Tureschi, elevă în clasa a IX-a, pregătită de profesorul Cătălin Teodor.

“Anul competiţional 2018 a fost pentru LPS Brăila Brăila unul dintre cele mai bune în ceea ce priveşte numărul de medalii obţinute de sportivii liceului. Cu dăruire, ambiţie şi perseverenţă, sportivii, împreună cu antrenorii lor, au reuşit să obţină rezultate remarcabile la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale. Aşa cum au promis, Primăria Municipiului Brăila şi Consiliul Judeţean Brăila au premiat la sfârşitul anului trecut sportivii şi antrenorii, cu sume considerabile de bani, motivând spre a obţine în continuare rezultate deosebite la toate nivelurile, rezultate care duc cu ele numele oraşului nostru în ţară şi în străinătate”, ne-a declarat profesorul Alin Oprea, directorul LPS Brăila.

 

Atletismul, pe primul loc în topul secţiilor

Şi în sezonul 2018, sportul “rege” la LPS Brăila a fost atletismul. Profesorii de la catedra acestei discipline sportive au reuşit să-şi motiveze sportivii, iar LPS Brăila s-a aflat în elita cluburilor din România prin performanţele realizate. Capitol care cuprinde multe distincţii pe plan naţional, o medalie de bronz la europenele de atletism pentru juniori II, titluri balcanice, recorduri naţionale şi balcanice.

După un sezon foarte bun pe plan naţional, atleta Bianca Toader a cucerit medalia de bronz la Campionatul European rezervat juniorilor II, cu echipa României în proba de ştafetă 4x100, 200, 400, 400 m plat. La competiţia care a avut loc în iulie, în Ungaria, Toader s-a calificat în semifinalele probei de 100 m garduri cu al patrulea timp însă în penultimul act al competiţiei s-a clasat pe locul al şaselea.

Fiind al doilea atlet brăilean care a concurat la Campionatul European, Robert Simion a ocupat locul al şaselea în cea de a treia serie preliminară şi nu s-a calificat în semifinale. La Balcaniada de atletism pentru juiori II, sportiva pregătită de profesorul Nicu Roată, Bianca Toader, a cucerit un titlu balcanic şi o medalie de bronz. Atleta a participat cu succes la naţionalele rezervate juniorilor I unde a cucerit o medalie de aur şi una de argint, iar la categoria ei de vârsă, cea a juniorilor II, Toader a fost cvadruplă campioană naţională.

Nicoleta Iulia Banaga, sportivă pregătită de profesorul Nicolae Iorga, a cucerit anul trecut 4 titluri balcanice, la naţionalele juniorilor I a obţinut o medalie de aur şi una de argint, iar la Campionatul Naţional Şcolar de atletism a urcat tot pe prima treaptă a podiumului de premiere.

Cele mai bune rezultate la masculin, i-au aparţinut lui Alexandru Iconaru, atlet pregătit de profesorul Fănel Ionescu. Iconaru a devenit campion balcanic de juniori I cu record balcanic şi record naţional la 60 m garduri. Tot la balcaniadă a cucerit o medalie de argint şi una de bronz. El a bifat trei titluri naţionale de juniori I, iar la Campionatul Naţional Şcolar de atletism a bifat 2 medalii de aur şi una de argint.

Într-o ierarhie neoficială, Andreea Caracuda de la grupa profesoarei Sica Lazăr s-ar clasa pe locul al patrulea în cadrul secţiei de atletism de la LPS. La Balcaniadă, Carcuda a cucerit o medalie de aur şi a avut şi o clasare pe locul al 5-lea, la concursul internaţional de la Tel  Aviv a bifat un loc 1 şi un loc 3, la naţionalele de juniori I s-a clasat pe locul al 2-lea, iar la naţionalele şcolare a cucerit aurul.

Juniorul II Robert Simion, elev în clasa a X-a, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a obţinut un loc 6 la balcaniadă, la naţionalele rezervate aceleeaşi categorii de vârstă a cucerit o medalie de aur şi una de argint, iar la cele şcolare a urcat de asemenea pe prima treaptă a podiumului de premiere.

La secţia de atletism de la LPS Brăila s-au mai remarcat Alessia Ion, de la grupa profesoarei Luiza Gorciac, un loc 2 la concursul internaţional Moldovan Youth Challenge pentru juniori III şi un loc 3 la naţionalele juniorilor III, Ana Anton (prof. Anilena Anton), un loc 1 şi un loc 3 la naţionalele de atletism ale copiilor 1, Andrei Creţu de la grupa aceleeaşi profesoare, un loc 1 la 4X100 m la naţionalele şcolare şi două locuri 3 la naţionalele rezervate juniorilor II, Iulian Sîmpetru (prof. Fănel Ionescu), un loc 1 la naţionalele de juniori III la 4X100 m, juniorul III Claudiu Săvulescu (prof. Nicolae Iorga), un loc 1 la 4X100 m, juniorul III Cristian Avramescu (prof. Luiza Gorciac), un loc 1 la 4X100 m, Darius Tarachiu (prof. Fănel Ionescu), un loc 1 la 4X100 m juniori III, Andreea Marinescu (prof. Anilena Anton), două locuri 2 la naţionalele de atletism ale copiilor 1, Răzvan Anghel (prof. Fănel Ionescu), trei locuri 2 la naţionalele copiilor 1, Petrişor Tudor (prof.  Nicolae Ioga), un loc 3 şi un loc 1 la 4X100 m la naţionalele şcolare ale juniorilor I, Andreea Dinu (prof. Nicu Roată), un loc 3 la naţionalele juniorilor II.

 

LPS Brăila, pepinieră pentru HC Dunărea

Echipa de handbal fete pregătită de profesorul Eugen Jelesneac, s-a clasat pe locul al treilea pe ţară, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, competiţie rezervată echipelor de liceu, iar handbalistele care au realizat această performanţă au fost următoarele: Roxana Popa, Cristina Vâlsan, Iasmina Ichim, Laura Paraschiv, Iulia Sava, Nicoleta Popa, Mirabela Coteţ, Nicoleta Oprea, Mădălina Nica, Alexandra Perianu, Diana Gaşpar, Alexandra Vrabie. Tot pe locul al treilea pe ţară s-a clasat echipa de handbal fete la Olimpiada Gimnaziilor, iar jucătoarele pregătite de profesorul Viorel Alexandru au fost următoarele: Claudia Stroe, Cristina Surdu, Monica Popescu, Maria Nistor, Mădălina Mănăilă, Melania Marin, Mihaela Iordache, Ştefania Ion, Cristiana Neagu, Daria Ene, Laura Surdu, Marina Şişu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro