Mergi la conţinutul principal

LPS Brăila are o nouă generație talentată de atleți

* la naționalele rezervate copiilor, clubul brăilean a cucerit 14 medalii, 8 de aur, 5 de argint și una de bronz

 

 

 

O nouă generație de atleți de performanță continuă tradiția acestui sport la LPS Brăila. Aceasta este concluzia după finala Campionatului Național de atletism rezervată copiilor 1 și 2 care a avut loc în weekend-ul trecut la București, o competiție la care sportivii de la LPS Brăila au cucerit nu mai puțin de 14 medalii, 8 de aur, 5 de argint și una de bronz. La finala din acest an, CSM Brăila, un alt club important din orașul nostru, nu a avut niciun reprezentant.

Din nou, atleții brăileni au demonstrat că sunt specialiști ai probei de 60 m garduri. La băieți, primele două locuri în proba de 60 m garduri, copii 1 au fost adjudecate de sportivii de la LPS Brăila. Titlul de campion național i-a revenit lui George Manta, iar cel de vicecampion național lui Ștefan Dreptu, atleți pregătiți de profesorul Florinel Ilie. Proba similară a fetelor a fost câștigată de Nadia Pastramă, de la grupa profesorului Nicolae Iorga. Au prins finalele, dar nu au ajuns pe podium, următorii atleți: Eugen Smeu – locul al 6-lea, la 60 m plat, Andreea Radu, locul al 6-lea la 60 m garduri, Fabian Rusen locul al 7-lea la 60 m garduri. Bianca Iordache s-a clasat pe poziția a 8-a la 60 m garduri, Florin Tănăsoiu pe locul al 9-lea, la 60 m plat. La copii 1, de la LPS Brăila au mai concurat Larisa Stoica, Nicolla Lazăr, Oana Nedelcu, Mario Alexe.

Sportivii brăileni au obținut rezultate foarte bune și în concursul copiilor 2, unde, în proba de 60 m garduri, primele cinci locuri au fost adjudecate de reprezentanții Liceului cu Program Sportiv Brăila.

Andrei Bumbelea, atlet pregătit de profesorul Florinel Ilie, a câștigat proba de 60 m garduri. Pe locul al doilea s-a clasat Silviu Soțu, de la grupa profesoarei Anilena Anton, iar pe al treilea Ianis Hacin (profesor Florinel Ilie). Valentin Either Rabenn și Darius Florea, de la grupa profesoarei Luiza Gorciac, s-au clasat pe locurile al 4-lea, respectiv al cincilea. La fete, Eva Crețu de la grupa profesoarei Luiza Gorciac și-a trecut în cont un loc 4 la 60 m garduri, colega ei, Alexandra Nedelcu, a bifat un loc 6, iar Gabriela Gheorghe (profesor Nicolae Iorga) a încheiat proba de garduri pe locul al 8-lea.

Atleții de la LPS Brăila au urcat pe podium și în probele de ștafetă.

La copii 1, ștafeta 4x1 tur băieți, formată din Fabian Rusen, Ștefan Dreptu, Eugen Smeu, Denis Balaban, profesori Sica Lazăr și Florinel Ilie, a devenit campioană națională. Ștafeta 4x1 tur, băieți, copii 2, formată din Ianis Hacin, Mario Sîrbu, Andrei Bumbelea, Silviu Soțu, (profesori Anilena Anton și Florinel Ilie) a obținut medalia de argint.

Ștafeta 4x1 tur a fetelor, alcătuită din Nicolla Lazăr, Andreea Radu, Bianca Iordache, Nadia Pastramă s-a clasat pe locul al 8-lea.

Viitorul sună bine pentru atletismul brăilean. Rezultatele foarte bune obținute la naționalele de sală ale copiilor demonstrează că o nouă generație de atleți de la LPS Brăila bate la porțile afirmării. Continuăm tradiția acestei discipline sportive. Calendarul sezonului de sală s-a încheiat cu acest concurs, iar de acum începem să ne pregătim pentru sezonul atletic în aer liber”, ne-a declarat profesorul Florinel Ilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro