Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lovitura grea pentru gruparea "Catali"

Martori fara voie la scandalul din decembrie anul trecut, de la Palatul de Justitie, cind peste 100 de interlopi din Radu Negru, Varsatura si Ansamblul Buzaului s-au incaierat, dind peste cap actul de justitie, magistratii braileni s-au "razbunat". Ieri, un complet de judecata de la Tribunalul Braila l-a condamnat pe Costel Gheorghe, simpatizant al gruparii "Catali" (inca din 2003), recidivist trimis in judecata, de asemenea, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice alaturi de alti 12 indivizi, la o pedeapsa rezultanta de 9 ani si 6 luni de inchisoare, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat si port ilegal de arma alba. Prin aceeasi sentinta, agresorul a primit o pedeapsa complementara de 3 ani, constind din interzicerea unor drepturi cetatenesti fundamentale, fiind obligat si la plata unor despagubiri de 1.000 de lei catre cel pe care l-a injunghiat, respectiv Vasile Tincu, zis "Saolin", din gruparea adversa, a fratilor Buricea. Originar din comuna Cazasu, Gheorghe l-a injunghiat pe "Saolin", in ziua de 15 decembrie anul trecut, dupa ce acesta-i luase apararea sefului Costica Buricea. El poate declara apel impotriva sentintei, in termenul prevazut de lege, respectiv zece zile de la comunicare.

"Saolin" i-a salvat viata lui Costica Buricea

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul criminalist Mircea Ionescu de la Parchetul de pe linga Tribunal, Costel Gheorghe are in cazier mai multe condamnari, ultima oara fiind incarcerat in ianuarie 2006 si liberat conditionat pe data de 13 decembrie acelasi an. Exact in ziua in care a scapat din puscarie, recidivistul din Cazasu si-a cumparat un cutit de 800.000 de lei, pe care l-a purtat la el, chipurile, de frica celor din gruparea Buricea. Pe data de 15 decembrie 2006 urma sa aiba loc procesul de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri al celor din gruparea din Varsatura ("Catali" vs. Buricea). Cu o seara inainte, bucuros ca a scapat de la "mititica", Gheorghe a dat o petrecere la Cazasu, la care au participat, printre altii, citiva tovarasi, anume Adrian Balan zis "Adi", Nicolae Patrascu si Traian Soare zis "Mamaie". In intelegere cu acestia, el s-a prezentat a doua zi la Palatul de Justitie, luind cu sine si cutitul corp delict. La "procesul interlopilor" sosisera, in dimineata zilei de 15 decembrie 2006, zeci de indivizi din ambele grupari rivale (anchetatorii spun ca au fost, afara de inculpati si martori, circa 80 de "baieti de cartier"), astfel ca fortele de ordine erau clar in inferioritate numerica. Cu toate acestea, desi erau doar sase, jandarmii de la instante au reusit sa aplaneze conflictul iscat intre bande, fara ca acesta sa se transforme intr-o baie de singe. Bineinteles ca, la scurt timp, zona a fost impinzita de "mascati" de la DPIR si Jandarmerie, care au preluat repede controlul.
Costel Gheorghe le-a spus anchetatorilor ca, inainte de a-l lovi pe "Saolin", ar fi fost el insusi batut in doua reprize de catre fratii Buricea si alti doi tovarasi de-ai lor, "Maghighi" si "Neveu", in apropierea Palatului de Justitie, insa n-a putut dovedi aceste afirmatii. El a mai declarat ca, la un moment dat, i-a urmarit pe Costica si Ghita Buricea pe treptele Tribunalului, ca sa se razbune. Acestia erau insotiti de "Maghighi" si "Neveu", care au inceput sa-l scuipe si sa-l injure. Intre cei doi s-a interpus Vasile Tincu, zis "Saolin", de 17 ani, si el membru al clanului din Radu Negru. Pustiul i-a salvat, practic, viata lui Costel Buricea. Anchetatorii spun ca, atunci, Gheorghe a scos cutitul "ca sa se apere" si sa loveasca primul, in conditiile in care observase un cutit in mina lui "Saolin". Tincu a fost injunghiat in torace, chiar pe holul dintre usile de acces in Palatul de Justitie si tirit apoi spre scarile institutiei. Intentia agresorului a fost aceea de a-si face loc pina la Costica Buricea, pe care vroia cu orice pret "sa-l taie". N-a mai apucat sa faca acest lucru pentru ca, in incaierarea generala, a fost imobilizat de catre un politist si un jandarm. Desi incoltit de fortele de ordine, autorul tentativei de omor a reusit sa arunce cutitul fiind, la rindu-i, lovit in cap de catre Viorel Gagu, membru al gruparii rivale.
Ajutat de prieteni, "Saolin" a fost transportat in stare grava la spital, medicii constatind ca a fost injunghiat de trei ori si ca leziunile i-au pus viata in pericol. Vasile Tincu a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale. Lovit in incaierare, Gheorghe a avut si el nevoie de 9 zile de ingrijiri medicale. Alti membri ai clanurilor rivale au fost, de asemenea, raniti usor, in scandalul de pomina, de la Palatul de Justitie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii