Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lovit cu bestialitate, pentru citeva sticle de vin

Si-a varsat singele, pentru a-si apara vinul din crama. Ion C., un satean in virsta de 75 de ani, din comuna Viziru, a ajuns la spital cu grave leziuni in zona fetei si a capului, dupa ce a fost lovit in cap de un individ care incerca sa-i fure bautura. Totul s-a intimplat in timpul noptii, cind batrinul, care locuia singur, a auzit zgomot in curte, a iesit in batatura si a surprins o persoana necunoscuta care incerca sa deschida usa cramei cu un levier. Fara sa se piarda cu firea, proprietarul a incercat sa-l opreasca pe hot, insa acesta, mult mai tinar si mai puternic, a ripostat si l-a lovit pe satean cu levierul in zona capului de trei ori, lasindu-l plin de singe, dupa care a fugit. "Cind a vazut ca batrinul iese in curte, individul a incercat sa se ascunda in magazia alaturata, insa nea Ion a venit dupa el si ca sa scape, hotul l-a lovit o data cu levierul in cap, el a cazut, l-a mai lovit de doua ori, ca sa fie sigur ca nu se mai ridica, si a disparut, in fuga. Batrinul s-a tirit, tinindu-se de zid, pina in casa, cu ultimele puteri, ne-a dat telefon si mi-a spus ca l-a lovit pe hot si apoi, s-a prabusit in pat, unde l-am gasit noi, cind am venit, era plin de singe, mai mult mort decit viu, si am chemat Salvarea imediat. Un nenorocit, cel care l-a lovit, stia ca este batrin, putea sa-i dea un brinci si sa-l lase acolo, nu sa-i dea in cap cu fierul, sa-l omoare si mai multe nu. Oricum, batrinul nu l-a recunoscut, ca era intuneric", ne-a declarat ginerele victimei. El ne-a aratat caciula victimei, plina de singe, precum si direle de singe pe care le lasase batrinul, in incercarea sa de a se tiri pina in camera unde tinea telefonul.
In numai citeva ore de la reclamarea faptei, politistii l-au prins pe presupusul autor: Toader C., un individ de 37 de ani, cu cazier, cunoscut ca fiind periculos, care-si ducea zilele de azi pe miine in comuna, fara a avea un domiciliu stabil acolo. Potrivit primelor cercetari, individul ii lucrase batrinului un carucior, cu ceva timp in urma, il cunostea, fusese la el in curte si, cel mai probabil, fusese cinstit de proprietar cu un pahar de vin, ocazie cu care observase ca acesta are trei butoaie pline in crama.
Vecinii s-au declarat socati de ceea ce i s-a intimplat batrinului: "Chiar asa, sa-i dai cu levierul in cap de trei ori, sa-l omori? Avea 75 de ani, era aproape inofensiv, daca-l impingea si sarea gardul, hotul putea sa stea linistit, ca nu-l recunoscuse! Dar asta este, ei ataca la oamenii singuri, lipsiti de aparare! De ce nu vine sa fure de la mine, ca eu, daca-l prind in curtea mea, il omor!", ne-a spus, indignat, un satean.
"Pentru fapta comisa, Toader C. a fost dus in arestul Politiei si a fost prezentat in fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva sub aspectul savirsirii infractiunii de tilharie", ne-a declarat subinsp. Jenel Sogor, purtatorul de cuvint al IPJ Braila. Daca va fi gasit vinovat, barbatul de 37 de ani risca acum sa stea citiva ani dupa gratii, pentru cele citeva sticle de vin, la care a rivnit.
Victima se afla in prezent internata la Spitalul Judetean Galati, sectia Neurochirurgie, insa medicii sint destul de rezervati in pronostic, dat fiind virsta pacientului si gravitatea loviturilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii