Mergi la conţinutul principal

Lotul olimpic la limba şi literatura română

• 24 de elevi s-au calificat la fazele naţionale ale competiţiilor de limba şi literatura română • opt vor merge la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, patru la Olimpiada “Lectura ca abilitate de viaţă”, opt la Olimpiada Naţională de Lingvistică “Solomon Marcus” şi alţi patru elevi s-au calificat la faza naţională a Concursului Naţional Intercurricular “Ionel Teodoreanu”

 

S-au definitivat şi loturile elevilor brăileni care vor merge la olimpiadele de română. Este vorba despre Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română - opt elevi, Olimpiada “Lectura ca abilitate de viaţă” - patru elevi şi Olimpiada Naţională de Lingvistică “Solomon Marcus” - opt elevi. De asemenea, alţi patru elevi s-au calificat la faza naţională a Concursului Naţional Intercurricular “Ionel Teodoreanu”. În cele ce urmează, vă vom prezenta elevii care vor reprezenta Brăila la fazele naţionale ale competiţiilor.

 

Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română

Cristina-Gabriela Vasiliu, clasa a V-a, “Murgoci”, prof. Ana Coman. Cristina este la prima olimpiadă naţională. Ea a obţinut şi locul III pe judeţ la Olimpiada de lectură. “Îmi place să fiu în preajma cuvintelor şi vreau un loc cât mai sus în clasament”.

Elena Dina Stănică, clasa a VI-a, “Mihai Eminescu”, prof. Mioara Bălan. Elena participă pentru a doua oară la această competiţie, anul trecut ea clasându-se pe locul II pe judeţ. De asemenea, ea se poate lăuda şi cu un loc I la Concursul Naţional de Creaţie Literară “Ars Nova”, secţia poezie, câştigat anul trecut. “Îmi doresc să mă bucur cât mai mult de această participare, să citesc cât mai mult şi să descopăr cât mai multe”.

Alexia Daria Miron, clasa a VII-a, “Mihai Eminescu”, prof. Emilia Manea. Daria se află la a treia naţională de română, în clasa a V-a şi a VI-a obţinând un premiu special. Anul acesta a mers şi la judeţenele de franceză şi chimie. “Olimpiada este o experienţă interesantă. Sunt o fire emotivă şi merg la concursuri şi ca să pot să trec mai uşor peste emoţiile de la examene. Cred că este un exerciţiu bun”.

Ana-Maria Bulancea, clasa a VIII-a, “George Coşbuc”, prof. Iulia Colioglu. Ana-Maria are experienţa competiţiilor. Anul trecut ea a participat la faza naţională a concursului “Ionel Teodoreanu”. Pe lângă română, o altă materie preferată este geografia, aceasta participând la olimpiada judeţeană, iar în anii anteriori la Concursul “Terra”. La liceu s-a hotărât să meargă la profilul mate-info biligv engleză.

Antonia Gagu, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Adriana Bogatu. Este prima naţională la care Antonia participă, însă de-a lungul anilor a mers la multe concursuri şi a adunat multe premii. Printre acestea se numără un premiu III la Concursul “Panait Cerna”, secţiunea creaţie-proză. De asemenea, ea a avut apariţii şi în antologia de poezie şi proză scurtă “Muguri de catifea”, volum coordonat de poeta Livia Frunză. Româna este disciplina preferată, iar pe viitor vrea să studieze Dreptul.

Ionela Despa, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Ana Coman. Ionela a participat şi anul trecut la naţionala de română, unde a câştigat un premiu special şi a obţinut printre punctajele cele mai mari la partea scrisă - creaţie literară. “Anul acesta îmi doresc să mă calific la etapa internaţională şi să privesc experienţa anului trecut ca un exerciţiu pentru ce va urma”.

Laura Trancă, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Ana Coman. Este a treia olimpiadă la care Laura participă. În ediţiile anterioare ea a câştigat un premiu special la Concursul “I. Teodoreanu”.

Anca Şerban, clasa a XII-a, “Bălcescu”, prof. Ana Maria Zlavog. Aceasta este a doua naţională de română pentru Anca. După ce va termina liceul, tânăra vrea să studieze Game Design la o facultate din Olanda.

Faza naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română se va desfăşura între 19-22 aprilie, la Deva, judeţul Hunedoara (gimnaziu) şi între 25-29 aprilie la Alba-Iulia, judeţul Alba (liceu).

 

Olimpiada “Lectura ca abilitate de viaţă”

Andreea Lavinia Delighiosu, clasa a V-a, “M. Dragomir”, prof. Mihaela Turcu. La prima sa participare la naţională ea vrea să urce pe podium. Aceasta a mers şi la judeţeana de lingvistică, unde a obţinut o menţiune. Andreea iubeşte muzica, de la vârsta de 6 ani învăţând să cânte la pian şi câştigând multe premii, printre care şi locul I la Concursul internaţional de interpretare pianistică “Ofranda sunetului”.

Carmen Teodora Capato, clasa a VII-a, “Murgoci”, prof. Ana Coman. Este a doua naţională de lectură la care Teodora participă. Ea s-a calificat pentru a doua oară şi la naţionala Concursului “I. Teodoreanu”. 

Paul-David Vasile, clasa a X-a, “Iorga”, prof. Luciana Pantezescu. Paul vrea să obţină premiul I la această olimpiadă. De asemenea, el a participat şi la judeţeana de istorie. 

Irina Anghel, clasa a XII-a, Liceul de Arte, prof. Iuliana Blănaru. Irina are experienţa olimpiadelor. Anul trecut ea a mers la naţionala de Teatru, competiţie la care va participa şi anul acesta. Publicul brăilean a putut să o admire în piesa “Suntrack - în căutarea timpului pierdut într-un oraş cu soare”. După ce va absolvi liceul, va merge tot pe Teatru şi vrea să aplice la o facultate din Anglia.

Faza naţională a Olimpiadei “Lectura ca abilitate de viaţă” se va desfăşura între 19-22 aprilie la Deva, jud. Hunedoara, pentru gimnaziu, respectiv Bistriţa pentru liceu.

 

Olimpiada Naţională de Lingvistică “Solomon Marcus”

Cosmin Andrei Damian, clasa a V-a, “Fănuş Neagu”, prof. Marius Damian şi prof. Dorina Tarachiu. Este prima olimpiadă pentru Cosmin, însă are deja medalii de aur şi bronz câştigate la concursul “Evaluare în Educaţie”. Recent el a participat şi la judeţeana de matematică.

Maria Cătălina Alexandru, clasa a V-a, “Murgoci”, prof. Ana Coman şi prof. Daniela Covaci. Este prima participare la naţională şi pentru Maria, competiţie de la care speră să se întoarcă acasă cu un premiu. Ea are multe distincţii câştigate la diverse concursuri, printre care şi un premiu I la Gazeta Matematică.

Dafina Trufaş, clasa a VIII-a, “Bălcescu”, prof. Florentina Andronache. Dafina se află şi ea la prima olimpiadă naţională de lingvistică, disciplină care consideră că o ajută în “dezvoltare, cunoaştere şi logică”. La liceu va merge pe profilul mate-info.

Maria Dicianu, clasa a VIII-a, “Iorga”, prof. Laura Elena Ion. Din clasa a V-a Maria participă la olimpiade, dar aceasta este prima sa naţională. În anii trecuţi, ea a participat la mai multe concursuri de latină, engleză şi germană. La liceu s-a decis pentru o clasă de ştiinţe ale naturii.

Ioana Denise Cioroiu, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Cameluţa Budan. La prima sa naţională, Ioana vrea să bifeze un rezultat cât mai bun. De asemenea, ea participă şi la judeţeana de franceză.

Andrei Rusea, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Tatiana Bercariu. Aceasta este prima naţională şi pentru Andrei. El ne-a spus că iubeşte sportul, fiind vicecampion naţional de atletism.

Gabriel Moise, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Adriana Bogatu. Gabriel a pierdut şirul olimpiadelor naţionale la care s-a calificat. După cum ne-a mărturist, aceasta ar fi a cinsprezecea sau a şaisprezecea naţională, iar până acum a adunat în palmaresul său medalii de aur, argint şi bronz. Pentru naţionala de lingvistică şi-a propus să se claseze printre primii, ca să poată concura apoi la internaţională.

Roxana-Valentina Năstase, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Ana Coman. Roxana a mers la multe concursuri de creaţie literară, anul acesta câştigând deja un premiu III la Concursul “Dan Barbilian”. “Această olimpiadă este o provocare pentru mine. Sper să mă ajute să îmi structurez mai bine timpul şi să dobândesc o gândire logică”. La facultate va merge la Politehnică, specializarea Telecomunicaţii.

Olimpiada Naţională de Lingvistică “Solomon Marcus” se va desfăşura între 5-7 mai la Focşani, judeţul Vrancea (clasele V-VI) şi între 12-14 mai, la Măgurele, judeţul Ilfov (clasele VII-VIII şi IX-XIII).

 

Concursul Naţional Intercurricular “Ionel Teodoreanu”

Daria Madadi, clasa a V-a, “Bălcescu”, prof. Camelia Budan. Daria se află la prima olimpiadă, dar încă din clasele primare a participat la multe concursuri. Anul acesta ea a participat şi la judeţeana de matematică. “Abia aştept să merg la naţională, e o experienţă frumoasă şi aş vrea să mă şi distrez”.

Bianca Vlad, clasa a VI-a, “Ana Aslan”, prof. Alina Şerbu. Anul trecut, Bianca a participat la etapa naţională de limba română. Anul acesta a mers şi la judeţeana de matematică. La acest concurs vrea să obţină un rezultat cât mai bun.

Teodora-Carmen Capato, clasa a VII-a, “Murgoci”, prof. Ana Coman. Teodora participă pentru a doua oară la acest concurs şi îşi doreşte un loc cât mai sus în clasament.

Maria Gheorghe, clasa a VIII-a, “Iorga”, prof. Ion Laura Elena. Anul acesta, Maria a participat şi la matematică şi fizică pentru că îi place atât partea umană, cât şi cea reală. “Îmi doresc un rezultat cât mai bun şi să mă bucur de această experienţă”.

Mult succes tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro