Lotul olimpic la istorie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Lotul olimpic la istorie

• lotul brăilean este format din patru elevi: doi de la “Murgoci”, unul de la “Bălcescu” şi unul de la “Fănuş Neagu” • etapa naţională se va desfăşura în luna aprilie, la Buzău

 

Pe 18 martie, la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie, competiţie la care au participat 80 de elevi. În urma afişării rezultatelor, patru elevi au obţinut cele mai mari punctaje şi s-au calificat la naţională: doi de la “Murgoci”, unul de la “Bălcescu” şi unul de la “Fănuş Neagu”.

Astfel, lotul olimpic este format din:

Cosmina Gheorghe, clasa a VIII-a, “Fănuş Neagu”, prof. Ştefan Aftodor. Cosmina s-a calificat la prima sa olimpiadă naţională, până acum aceasta participând la diverse concursuri şcolare. Ea ne-a spus că este pasionată de istorie deoarece este “cea mai frumoasă poveste”. La liceu va merge pe real, la profilul mate-info. “Vreau să îmi pun imaginaţia la contribuţie, să aflu lucruri noi şi interesante şi să iau un rezultat cât mai bun. Cred că va fi o experienţă frumoasă”.

Bogdan Gălăţanu, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Alina Vlad. Aceasta este prima naţională şi pentru Bogdan. El a mai participat şi anul trecut la judeţeana de istorie, iar de-a lungul anilor a mers la mai multe concursuri la această disciplină, câştigând şi premii. “Istoria este materia mea preferată. De mic am avut o înclinaţie spre a cunoaşte, spre a citi despre istorie şi despre personaje, mai ales. Îmi doresc ca la naţională să fac o figură frumoasă”.

Adriana Smărăndiţa Ivan, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Ştefan Aftodor. La prima sa olimpiadă naţională, Adriana vrea să obţină un loc cât mai sus în clasament. În anii anteriori, ea a mai participat şi la judeţeana de religie şi la diverse concursuri de engleză. “Profesorul meu mi-a transmis această pasiune pentru istorie. Pur şi simplu povesteşte într-un mod interesant şi captivant istoria şi, în felul acesta, mă determină să studiez cât mai mult pentru a afla cât mai multe”.

Manuel Marian Purcăreaţă, clasa a XII-a, “Bălcescu”, prof. Corina Roberta Pavel. Manuel are experienţa olimpiadelor, aceasta fiind a treia naţională la care se califică, după ce anul trecut a participat la istorie şi sociologie. “Anul acesta vreau să îmi îmbunătăţesc rezultatul de la olimpiada precedentă şi să mă mulţumesc pe mine în primul rând”.

Conform Regulamentului olimpiadei, nota minimă de calificare la faza naţională este 9,00, iar fiecăruia dintre judeţe i se atribuie cinci locuri, câte unul pentru fiecare an de studiu. La clasa a X-a nu a reuşit niciun elev să realizeze baremul de calificare, fiind cu toţii puşi în dificultate de subiectul al II-lea. Menţionăm că subiectele au fost elaborate de Comisia Naţională.

Etapa finală a Olimpiadei de Istorie se va desfăşura între 24 - 28 aprilie la Buzău.

Mult succes tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro