Lotul olimpic de informatică | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Lotul olimpic de informatică

• lotul olimpic brăilean este format din 14 elevi, şapte de liceu şi şapte de gimnaziu • informatica este una dintre disciplinele la care elevii brăileni au câştigat atât medalii naţionale, cât şi internaţionale

 

Anul acesta, Brăila va fi un adversar puternic la Olimpiada Naţională de Informatică. Judeţul nostru are un lot numeros, nu mai puţin de 14 elevi reuşind să se califice la această fază a competiţiei. Lotul olimpic este format din şapte elevi de liceu şi şapte de gimnaziu, ei reuşind să obţină cele mai bune rezultate la etapa judeţeană desfăşurată pe 18 februarie la “Murgoci” - liceu şi “Bălcescu” - gimnaziu.

Trebuie menţionat faptul că informatica este una din disciplinele la care olimpicii brăileni au câştigat atât medalii naţionale, cât şi internaţionale. 

În continuare, vă prezentăm elevii care vor reprezenta Brăila la faza naţională. La liceu, lotul olimpic este format din:

Cristian-Eduard Podaru, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Nistor Moţ. Cristian va participa a cincea oară la naţionala de informatică. Până acum a câştigat două medalii de bronz, iar anul acesta şi-a fixat ca obiectiv să obţină o nouă medalie.

Cristian Bărbuţă, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Paul Pruş. La prima sa participare la o olimpiadă, Cristian a reuşit să se califice direct la naţională. Pe lângă atracţia pentru informatică, este pasionat de pian, instrument la care a învăţat să cânte singur în urmă cu aproape 4 ani. După ce va termina liceul vrea să studieze Medicina, pentru că “nu există satisfacţie mai mare decât să salvezi oamenii”.

Andrei-Ştefan Cîineanu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Cristian Toncea. Este a doua naţională la care Andrei participă, informatica fiind un domeniu care l-a pasionat încă din copilărie. El cântă la pian de 11 ani şi face înot de 10 ani.

Robert Ştefănescu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Mădălina Nicolae. Robert se află la a doua participare la naţională şi vrea să îşi îmbunătăţească rezultatul de anul trecut. Încă de la vârsta de 3 ani l-au atras calculatoarele, iar în viitor îşi doreşte să profeseze în domeniul IT. În timpul liber practică kick-boxing.

Alex Tatomir, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Cristian Toncea. Alex “respiră” informatică, disciplină la care merge la olimpiade încă din clasa a V-a. Pe lângă premiile de la naţionale, el are în palmares mai multe distincţii câştigate la competiţiile internaţionale: argint la Balcaniada de Juniori în clasa a VIII-a, bronz la Olimpiada de Informatică a Ţărilor Europei Centrale în 2016, aur la Romanian Mater of Informatics în 2016, concurs la care a câştigat şi un argint în 2015. Anul trecut a luat argint la naţionala de informatică, iar ediţia aceasta vrea să câştige cea mai strălucitoare medalie. În clasa a VIII-a, Alex a participat şi la naţionala de matematică, unde a reuşit să obţină o medalie de argint.

Gabriel Moise, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Cristian Toncea. Gabriel este unul dintre elevii care demonstrează că perseverenţa aduce rezultate. Acesta se află la a şaptea olimpiadă naţională de informatică, având în palmares o medalie de aur, trei de argint şi două de bronz. Practic, nu a existat ediţie fără ca el să se întoarcă acasă cu un premiu. De asemenea, acesta s-a calificat şi la naţionala de lingvistică. Gabriel s-a decis să îşi construiască o carieră în domeniul informaticii, de aceea, după ce va absolvi liceul, vrea să aplice la Oxford, în Anglia.

Matei Păun, clasa a XII-a, “Bălcescu”, prof. Nistor Moţ. Matei va merge pentru a patra oară la această competiţie. Până acum a câştigat o medalie de argint, iar anul acesta vrea să obţină un loc cât mai sus în clasament. După absolvirea liceului, vrea să urmeze cursurile Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti.

La gimnaziu, lotul olimpic de informatică este format din:

Rareş Răuţă, clasa a V-a, “Bălcescu”, prof. Liliana Arici. La prima sa olimpiadă naţională, Rareş şi-a propus să bifeze un rezultat cât mai bun. Acesta ne-a spus că a ales informatica deoarece îi place acest domeniu. El a mai participat şi la judeţene de matematică şi română.

Maria-Clelia Dobrescu, clasa a VI-a, “Bălcescu”, prof. Cristian Toncea, prof. Anca Knopf. Maria se află la a treia olimpiadă naţională. Anul trecut a obţinut o menţiune, iar anul acesta s-a ambiţionat şi vrea să câştige premiul I. Ea a participat şi la judeţeana de matematică.

Mădălin Militaru, clasa a VI-a, “Mihai Eminescu”, prof. Ileana-Liliana Savu. Mădălin se află la prima olimpiadă naţională şi îşi doreşte să facă o figură frumoasă. El a participat şi la judeţenele de matematică şi fizică. Este pasionat de fotbal, sport pe care îl practică de câte ori are ocazia.

Rareş-Andrei Doroftei, clasa a VII-a, “Bălcescu”, prof. Cristian Toncea, prof. Anca Knopf. Rareş merge pentru a treia oară la această competiţie. La ediţia anterioară a câştigat o medalie de bronz, performanţă pe care vrea să o

depăşească anul acesta.

Ioan Alexandru Popa, clasa a VII-a, “Vasile Alecsandri”/Palatul Copiilor, prof. Luminiţa Colgiu. Alexandru se află la a doua participare la naţionala de informatică, disciplină pe care o consideră “interesantă şi de viitor”. În anii trecuţi acesta a participat şi la matematică şi educaţie tehnologică.

Vlad Cristea, clasa a VII-a, “Fănuş Neagu”, prof. Nicoleta Anghel, prof. Florina Marin. Vlad se află la a doua participare la faza naţională. Acesta ne-a spus că iubeşte informatica, partea lui preferată fiind programarea, de aceea s-a hotărât deja ca la liceu să urmeze profilul mate-info. 

Tudor-Constantin Dumitrescu, clasa a VIII-a, “Mihai Eminescu”, prof. Ileana-Liliana Savu. Prima dată când Tudor a participat la această olimpiadă a fost în clasa a IV-a, atunci când a concurat cu elevi de clasa a V-a. Până acum acesta a câştigat o medalie de argint şi două de bronz, iar anul acesta vrea o nouă medalie. La liceu vrea să meargă pe profilul mate-info.

Etapa naţională a olimpiadei de informatică se va desfăşura la Braşov - liceu şi Sibiu - gimnaziu, în perioada 20-25 aprilie, respectiv 26-30 aprilie.

Mult succes tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro