Mergi la conţinutul principal

Lotul olimpic de astronomie şi astrofizică

• la etapa naţională a competiţiei s-au calificat şase elevi • la astronomie şi astrofizică, brăileanul Radu Andrei a adus până acum trei medalii internaţionale României

 

S-a definitivat şi lotul olimpic care va merge la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică. Etapa judeţeană s-a desfăşurat în februarie la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, iar în urma rezultatelor obţinute şase elevi vor merge între 19-22 aprilie la Călimăneşti, judeţul Vâlcea, acolo unde se va da “bătălia” finală. Aşadar, lotul olimpic este format din:

Nicolae Bănică, clasa a IX-a, Palatul Copiilor/”Bălcescu”, prof. Nicoleta Becheanu/Liliana Iacob. El se află la a doua participare la olimpiada de astronomie, iar anul acesta vrea să urce pe podium. Nicolae are deja o distincţie câştigată la olimpiadele naţionale: menţiune la fizică.

Radu Andrei, clasa a XI-a, Palatul Copiilor/”Bălcescu”, prof. Nicoleta Becheanu/Liliana Iacob. Radu este unul dintre elevii care a reuşit performanţa extraordinară de a aduce României trei medalii internaţionale: 2014 - argint la internaţionala de Astronomie de la Kârgâzstan, 2016 - aur la Astronomie în Bulgaria şi bronz la Astronomie şi Astrofizică în India. De asemenea, lista premiilor continuă cu o medalie de bronz şi două de argint la naţionale. Recent, Radu a obţinut o nouă medalie de aur la Concursul Internaţional “Romanian Master of Physics”.

Adrian Cristian Dinu, clasa a XI, Palatul Copiilor/”Bălcescu”, prof. Nicoleta Becheanu/Liliana Iacob. Adrian se poate mândri cu o medalie de bronz la această olimpiadă şi cu alte trei medalii de argint şi una de bronz la fizică. Anul acesta are ca obiectiv să câştige un premiu.

Răzvan Gîrbacea, clasa a XI-a, Palatul Copiilor/”Bălcescu”, prof. Nicoleta Becheanu/Liliana Iacob. Răzvan se află la a patra participare şi la fiecare naţională a câştigat o medalie de bronz. El mai are în palmares şi trei medalii de bronz la fizică.

Maria Iordache, clasa a VII-a, Palatul Copiilor/”M. Eminescu”, prof. Liliana Iacob/Mariana Constantinescu. Este primul an în care Maria participă la astronomie. Anul trecut a câştigat o medalie de bronz la fizică. Săptămâna aceasta va merge şi la judeţeana de matematică. “Îmi doresc să mă bucur de această experienţă şi să obţin un loc cât mai bun în clasament”.

Mircea Popa, clasa a VIII-a, Palatul Copiilor/”Murgoci”, prof. Nicoleta Becheanu/ Liliana Iacob. Mircea se află la prima participare la această competiţie şi ne-a spus că vrea să se pregătească intens pentru a obţine un rezultat cât mai bun. Pentru că îi plac ştiinţele exacte, la liceu va merge pe profilul real, mate-info bilingv engleză.

Mult succes la etapa naţională!

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro