Mergi la conţinutul principal

Lotul de atletism al României pleacă astăzi la ora 14.00 în China

Astăzi, la ora 14.00 lotul de atletism al României decolează spre Beijing, oraşul care, în perioada 22-30 august va găzdui Campionatele Mondiale de atletism. Cooptată în premieră la o astfel de competiţie în aer liber, brăileanca Anamaria Ioniţă, sportivă cu dublă legitimare, CSM Brăila - CSU Piteşti, a declarat telefonic ieri că obiectivul ştafetei 4x400 m plat este calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor.
"Mă bucur că mi s-a dat şansa de a participa la mondialele în aer liber din China. Fără să fi făcut pasul decisiv acum doi ani, când am realizat dubla legitimare cu Piteştiul, nu aş fi ajuns în această situaţie fericită pentru mine. Mi s-a dat posibilitatea de a mă antrena în condiţii normale şi evident că şi rezultatele au fost altele. Sper ca în proba de ştafetă să realizăm un timp bun, ceva în jurul a 3 minute şi jumătate ca să ne calificăm la Jocurile Olimpice", a declarat Anamaria Ioniţă.
Atleta a aruncat şi câteva săgeţi către cei care au promis că vor renova Stadionul de atletism din Brăila şi care nu au mişcat un deget până acum.
"Sper că, aşa cum s-au găsit bani pentru bazinul olimpic, să se găsească soluţii şi pentru renovarea Stadionului de atletism. Ne-am săturat de promisiuni, vrem să vedem odată începute lucrările la această bază sportivă din Brăila", a mai spus Ioniţă.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de atletism, care se vor desfăşura la Beijing, în perioada 22-30 august, este format din 12 atlete, Alina Rotaru - săritura în lungime, Bianca Răzor - 400 m, 4x400 m, Florentina Marincu - săritura în lungime, Claudia Ştef - 20 km marş, Paula Todoran - maraton, Cristina Bujin - triplusalt, Elena Panţuroiu - triplusalt, Andreea Grecu - 4x400 m, Florina Pierdevară - 4x400 m, Anamaria Ioniţă - 4x400 m, Mihaela Nunu - 4x400 m, Sanda Belgyan - 4x400 m şi 5 atleţi, Marian Oprea - triplusalt, Mihai Donisan - săritura în înaltime, Marius Ionescu - maraton, Marius Cocioran - 50 km marş şi Andrei Gag - aruncarea greutăţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro