Mergi la conţinutul principal

Loredana Dărescu s-a alăturat «Colectiv»-ului de îngeri

Tânăra brăileancă Loredana Dărescu, care s-a aflat în clubul "Colectiv" în seara de 30 octombrie, a fost condusă pe ultimul drum, ieri. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, alături de un sobor de preoţi. Zeci de cunoscuţi, dar şi oameni sensibilizaţi de sfârşitul tragic al brăilencei au împânzit curtea Bisericii "Sfântul Dumitru", din cartierul Brăiliţa. Feţe cunoscute pe scena politico-administrativă au adus coroane şi au prezentat condoleanţe familiei îndoliate.

În jurul orei 13.30, ÎPS Casian a venit la biserică pentru a oficia slujba de înmormântare, aşa cum a procedat şi la celelalte victime ale "Colectiv" din Brăila şi Galaţi. Părinţii nu s-au dezlipit de sicriul fetei. Prietenii lui Lori se îmbrăţişau şi se încurajau unii pe alţii. Poza brăilencei a fost prezentă în parbrizul zecilor de maşini parcate în jurul lăcaşului de cult.
Durerea fără margini a familiei şi cunoscuţilor a umplut străzile cartierului Brăiliţa. Oameni care nu au cunoscut-o niciodată personal au venit cu flori şi i-au aprins lumânări, fiind sensibilizaţi de destinul tragic al Loredanei.
Ieri dimineaţă, prefectul judeţului, Nicu Lucian Olteanu, alături de colegii săi, au adus o coroană din partea instituţiei. Primarul Aurel Simionescu, viceprimarul Doiniţa Ciocan, reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi alţi oficiali ai autorităţilor locale au participat la slujba de înmormântare. O coroană de flori ar fi fost trimisă şi de preşedintele ţării, Klaus Iohannis, după cum vorbeau apropiaţii familiei.
După terminarea slujbei, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Brăiliţa 1. Părinţii fetei nu s-au oprit din plâns, rugându-se ca acesta să fie doar un coşmar şi să se trezească mai repede.

S-a stins din viaţă într-un spital din Germania

Loredana Dărescu se stabilise în Bucureşti de aproximativ 7 ani şi reuşise să se angajeze de curând la o companie multinaţională. În seara de 30 octombrie 2015, aceasta a mers însoţită de prieteni în clubul "Colectiv", pentru a se distra. În momentul izbucnirii incendiului, Lori se afla în încăpere. A încercat să iasă din club, însă nu a mai reuşit. A ajuns la Spitalul de Arşi, în stare foarte gravă, cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului. Familia şi prietenii brăilencei au deschis conturi bancare umanitare, cerând ajutor financiar pentru a o salva pe fată. "Lori e plină de bandaje, nu poate vorbi. Ţinem legătura în permanenţă cu doctorii, iar dacă ei ne vor da ok-ul să o transferăm, o vom face", ne declara pe 10 noiembrie Dora Dărescu, sora Loredanei. La nici 24 de ore după această declaraţie, Loredana Dărescu era transferată în Germania, la BG Klinic Ludwigshafen, cu un avion de tip Spartan.
Două zile mai târziu, Lori a pierdut lupta pentru viaţă. Toate procedurile pentru repatrierea trupului neînsufleţit au durat o săptămână. Abia sâmbătă, 21 noiembrie, sicriul a ajuns la Brăila, fiind depus la capela Bisericii "Sfântul Dumitru".

Lori, fata cu un zâmbet molipsitor

Prietenii brăilencei au numai cuvinte de laudă la adresa ei. Spun că avea cel mai frumos şi molipsitor zâmbet. "Drum bun, Loredana, fată dragă! Să zâmbeşti la noi şi de acolo de sus, dintre îngeri!", a scris pe Facebook un amic al acesteia. "Acum sunt tristă că nu te mai am. O săptămână de când mă veghezi de sus şi-mi dai putere s lupt fără tine...Te iubesc la fel de mult şi te voi iubi până mă voi alătura ţie. Până atunci, voi rămâne cu dorul...", a fost mesajul postat de Dora, sora Loredanei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro