Mergi la conţinutul principal

Loredana Badiu și-a depus jurământul. Este noul subprefect al Brăilei

* ceremonia de învestire în funcție a avut loc, ieri, la Prefectura Brăila, prin videoconferință cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode * după preluarea mandatului, Badiu a stat de vorbă cu jurnaliștii, precizând că a fost recomandată pentru funcția de subprefect ca urmare a activității sale din CLM Brăila, dar și pe linie de partid * fostul subprefect Nicolae Nițescu (PNL) se afla încă în clădire, însă nu a dorit să facă declarații * subprefectul Adin Boboc însă a participat la o întâlnire cu jurnaliștii, separat, vorbind despre motivele ce au stat în spatele alegerii sale pentru a rămâne în funcție, în detrimentul lui Nițescu

 

Social-democrata Loredana Virginia Badiu este începând de ieri, oficial, subprefect al Județului Brăila. După aprobarea hotărârii de Guvern în ședința din 4 mai, ieri dimineață, la Sala Rondă a Prefecturii, a avut loc Ceremonia de învestire. Aceasta s-a desfășurat prin videoconferință cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, precum și cu secretarul de stat Aneta Matei. Pe lângă Badiu, tot în cadrul evenimentului și-au depus jurământul și proaspăt numitul prefect al Municipiului București, precum și subprefectul Suceava. Interesant de precizat este că ministrul a ținut, la finele discursului său, să le mulțumească celor care au fost recent destituiți din funcții, inclusiv liberalului Nicolae Nițescu, pe care Badiu l-a înlocuit.

După discursul ministrului, fostul consilier local PSD a primit felicitări și flori din partea liderilor administrației brăilene și nu numai. Au fost prezenți consilieri social-democrați, primarul Marian Dragomir și cei doi viceprimari, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac și cei doi vice, dar și parlamentarii Florin Mircea, Nicu Niță, George Paladi (deputați), precum și senatorul Ion Rotaru, președintele PSD Brăila. De asemenea, la ceremonie a luat parte și subprefectul Adin Boboc, pe care PNL-iștii au decis să îl mențină în funcție în urma negocierilor de la Centru cu PSD pentru cel de-al doilea fotoliu de subprefect de la Brăila.

Ulterior, Badiu a participat la o întâlnire cu reprezentanții presei. În primul rând aceasta și-a cerut scuze pentru felul în care i-a răspuns pe rețelele de socializare unei persoane, în perioada campaniei electorale precedente. Întrebată în legătură cu activitatea sa din CLM din 2012 și până acum, Badiu a afirmat că într-adevăr nu a fost extrem de vizibilă, dar asta pentru că a preferat să facă lucruri și nu să vorbească. Noul subprefect a precizat că s-a implicat în activitatea din CLM, în Consiliile de Administrație de la școli, dar și în Adunarea Generală a Acționarilor de la Piețe.

Întrebată ce anume o recomandă pentru această funcție, Badiu a afirmat că a obținut fotoliul de subprefect ca urmare a activității sale în calitate de consilier local, dar și a celei de la partid.

”Am considerat că este o oportunitate și că pot să îi fac față acestei oportunități și provocări”, a spus aceasta.

Prezent la întâlnirea cu jurnaliștii, prefectul Iulian Timofei a punctat că îi va delega Loredanei Badiu exact atribuțiile pe care le avea până acum Nicolae Nițescu.

Întrebată despre modul în care arată piețele din Brăila, Badiu a precizat că acordă nota 10, deoarece știe câtă muncă a depus echipa de la SC APT în ultimii ani, alături de cei din Consiliul de Administrație și din AGA.

 

Adin Boboc se pregătește să candideze la Ianca

Deși se afla în Prefectură, Nicolae Nițescu a refuzat să facă declarații în privința planurilor sale în viitorul apropiat. Totuși, chiar dacă nu a participat la întâlnirea Loredanei Badiu cu jurnaliștii, vizitat de aceștia, Adin Boboc a propus și el o ”conferință” organizată separat.

Acesta a afirmat că până acum a colaborat bine cu prefectul Iulian Timofei, doar că rolul său este mai puțin important, fiind subprefectul 2.

Întrebat în legătură cu decizia Biroului Politic Județean al PNL de a-l alege pe el să rămână pe funcție, în detrimentul lui Nițescu, actualul subprefect a afirmat că asta a fost decizia la nivel de partid, ca urmare a negocierilor purtate. Totuși, Boboc nu s-a ferit să recunoască faptul că își dorește să candideze din nou pentru Primăria Orașului Ianca la viitoarele alegeri locale.

”Nu știu dacă am avut ceva în plus sau în minus. Eu nu l-am cunoscut pe domnul Nițescu aici. Am o relație foarte bună. Dar cei de la partid hotărăsc. Poate că asta a fost viziunea partidului (n.r. - despre eventuala candidatură). Sunt mai vizibil, să zicem. Nu neapărat față de domnul Nițescu. A fost o discuție și cu domnul Nițescu, și cu domnul președinte, și cu mine. Așa s-a hotărât. Ianca este mai importantă decât Mărașu. Ianca e cel mai mare oraș din județ. Am obligația morală să candidez, față de cei care m-au votat atunci”, a declarat Boboc, cu precizarea că în niciun caz nu dorește să se folosească de actuala poziție pentru a se promova.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro