Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Londra vrea sa prelungeasca durata detentiei suspectilor de terorism de la 28 la 42 de zile

Guvernul britanic a anuntat joi ca intentioneaza sa prelungeasca de la 28 la 42 de zile durata maxima de detentie fara inculpare a suspectilor de terorism, initiativa respinsa de Parlament in perioada cind Tony Blair detinea functia de premier, relateaza AFP.
"Propunem ca in cazul unor necesitati operationale determinante, ministrul de Interne sa poata prelungi limita actuala de detentie a unui terorist pina la maximum 42 de zile", a anuntat joi ministrul de Interne, Jacqui Smith.
"Pentru a accentua faptul ca limita maxima este exceptionala, ea va trebui aprobata de Parlament in termen de 30 de zile", a adaugat ea.
Functionarea acestui dispozitiv presupune faptul ca un suspect de terorism ar putea fi detinut timp de 42 de zile, chiar daca Parlamentul va respinge prelungirea ceruta de Ministerul de Interne.
Premierul Gordon Brown si-a prezentat in iulie, in fata deputatilor, proiectul de prelungire a acestei limite la 56 de zile, masura supusa saptaminal aprobarii de catre un judecator.
Aceasta prelungire se justifica, in opinia sa, prin complexitatea anumitor anchete teroriste. El si-a dezvaluit proiectul dupa atentatele esuate de la Londra si Glasgow, de la sfirsitul lui iunie.
In noiembrie 2005, deputatii britanici au respins o tentativa a Guvernului Blair de a prelungi aceasta perioada de la 14 la 90 de zile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii