Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Londra ingheata relatiile cu Teheranul din cauza arestarii militarilor britanici

Londra anunta inghetarea relatiilor cu Teheranul din cauza crizei declansate de capturarea a 15 militari britanici, de catre fortele iraniene, a anuntat ministrul de Externe, Margaret Beckett, citat de AFP.
Ministrul britanic, Margaret Beckett, a precizat ca relatiile bilaterale dintre Londra si Teheran vor fi suspendate pina la rezolvarea crizei celor 15 militari britanici arestati in Golf.
"Sintem intr-o noua faza. (...) Trebuie sa ne concentram toate eforturile (...) in aceasta etapa pentru rezolvarea acestui dosar", a declarat Beckett.
"Vom impune, asadar, suspendarea tuturor afacerilor oficiale bilaterale cu Iranul, pina la rezolvarea acestei situatii", a declarat ministrul in fata deputatilor de la Londra.
"Nimeni nu trebuie sa se indoiasca de seriozitatea pe care o acordam acestor evenimente", a adaugat Beckett.
Un numar de 15 militari britanici au fost arestati, vineri, de fortele iraniene, in timp ce efectuau o misiune de rutina. Londra sustine ca acestia au fost retinuti ilegal, in timp ce se aflau in apele irakiene, dar Teheranul pretinde ca militarii - 14 barbati si o femeie - patrunsesera ilegal in apele iraniene.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii