Mergi la conţinutul principal

Locuri de muncă tot mai puține la Brăila

• prin AJOFM Brăila sunt disponibile doar circa 160 de locuri de muncă, iar o treime sunt adresate muncitorilor necalificați

 

 

Primăvara se aproapie cu pași repezi însă oferta de locuri de muncă rămâne redusă, la fel ca la începutul acestui an. Cel puțin aceasta este concluzia pe care o tragem dacă ne uităm pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila unde, acum, pe final de februarie, doar circa 160 de posturi sunt disponbile. Mult mai puține dacă ne raportăm la anul trecut, când erau luni și cu peste 600 de oferte.

De remarcat că peste o treime din totalul locurilor de muncă sunt pentru muncitorii necalificați, în industria confecțiilor sau la asamblarea/montarea pieselor. Restul joburilor disponibile vizează meserii precum lucrător gestionar, ambalator manual, frezor, instalator centrale termice, operator recepție, agent de securitate, lăcătuș mecanic, sudor, electrician nave, tâmplar, agent de vânzări, tubulator naval, vânzător, cofetar, viticultor, inginer nave.

Lista completă o găsiți pe site-ul AJOFM, joburile fiind actualizate permanent.

 

Ce joburi se caută pe site-urile de recrutare?

Dacă lăsăm la o parte AJOFM, acolo unde majoritatea locurilor de muncă sunt destinate meseriașilor, pe site-urile de recrutare angajatorii din Brăila caută șoferi, agenți/consultanți de vânzări, operatori call center, supraveghetori sală de jocuri, contabili sau operatori pariuri sportive

Pentru brăilenii care sunt tentați să plece în străinătate, companiile vin cu mai multe oferte. Spre exemplu, o firmă din Irlanda caută tinichigiu auto și oferă un salariu ce începe de la 2.700 euro net, program de 40 de ore pe săptămână, dar și cazarea asigurată de angajator. Tot în Irlanda se caută mecanic camioane, cu minim 3 ani experiență, iar salariul este de 3.600 euro net/lună.

În Grecia și Spania se caută fotografi pentru lanțuri hoteliere, salariul fiind între 1.200 și 4.000 euro, jobul fiind sezonier sau full time. În Olanda este nevoie de muncitori în depozit, salariile fiind cuprinde între 1.800 și 2.400 euro. Angajatorul oferă și cazare, dar și ”extra sporuri avantajoase” (spor weekend, indemnizație vacanță, indemnizații pentru ore suplimentare).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro