Mergi la conţinutul principal

Locuri de muncă pentru deținuți

• în cadrul unei întâlniri de lucru, reprezentanții firmelor colaboratoare cu Penitenciarul Brăila, Galați și Centrul de Detenție Tichilești au relatat experiențele lor de lucru cu deținuții, fiind evidențiate avantajele acestor parteneriate în fața potențialilor angajatori participanți • potrivit datelor transmise de la Penitenciarul Brăila, în contextul deficitului de muncitori necalificați, s-a subliniat faptul că angajarea deținuților selectați oferă o soluție sigură și avantajoasă financiar

 

În contextul strategiei de reintegrare socială a deținuților, susținută la nivel național,  Penitenciarul Brăila, în colaborare cu Centrul de Detenție Brăila - Tichilești și Penitenciarul Galați, au derulat activitatea: “Bune Practici privind Reintegrarea Socială a Persoanelor de Libertate – Soluții Integrate și Idei Inovatoare”, în continuarea proiectului național Schimb de bune practici româno-americane privind reintegrarea.

Reprezentanții celor trei unități de detenție au participat, în data de 18 iunie, la o întâlnire de lucru ce a avut drept scop promovarea integrării pe piața muncii a deținuților aflați în custodie. ”Scopul întrunirii a constat în continuarea intervenției post-detenție prin facilitarea integrării pe piața forței de muncă a foștilor deținuți. Evenimentul a reprezentat o ocazie importantă pentru promovarea incluziunii sociale și pentru reducerea riscului de recidivă prin asigurarea unei stabilități economice post-liberare. Reprezentanții firmelor colaboratoare cu cele trei unități au relatat experiențele lor de lucru cu deținuții, astfel evidențiem avantajele acestor parteneriate în fața potențialilor angajatori participanți. În contextul deficitului de muncitori necalificați, subliniem faptul că angajarea deținuților selectați oferă o soluție sigură și avantajoasă financiar”, se arată în comunicatul transmis de agent principal de poliție penitenciară Cosmin Nicoară, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Reprezentanții unității de detenție au transmis mulțumiri tuturor instituțiilor, colaboratorilor și reprezentanților societăților comerciale pentru participare și și-au  manifestat speranța ca aceștia să devină principalii promotori ai informațiilor legate de munca cu deținuții și să reprezinte un sprijin pentru reintegrarea acestora în societate.

În cadrul discuțiilor interactive s-a subliniat, de asemenea, importanța implicării comunităților locale în procesul de reintegrare și rolul esențial al agenților economici de prevenire a recidivei prin oferirea oportunităților de muncă, atât deținuților cât și foștilor deținuți, după ce aceștia părăsesc sistemul penitenciar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro