• în cadrul unei întâlniri de lucru, reprezentanții firmelor colaboratoare cu Penitenciarul Brăila, Galați și Centrul de Detenție Tichilești au relatat experiențele lor de lucru cu deținuții, fiind evidențiate avantajele acestor parteneriate în fața potențialilor angajatori participanți • potrivit datelor transmise de la Penitenciarul Brăila, în contextul deficitului de muncitori necalificați, s-a subliniat faptul că angajarea deținuților selectați oferă o soluție sigură și avantajoasă financiar
În contextul strategiei de reintegrare socială a deținuților, susținută la nivel național, Penitenciarul Brăila, în colaborare cu Centrul de Detenție Brăila - Tichilești și Penitenciarul Galați, au derulat activitatea: “Bune Practici privind Reintegrarea Socială a Persoanelor de Libertate – Soluții Integrate și Idei Inovatoare”, în continuarea proiectului național Schimb de bune practici româno-americane privind reintegrarea.
Reprezentanții celor trei unități de detenție au participat, în data de 18 iunie, la o întâlnire de lucru ce a avut drept scop promovarea integrării pe piața muncii a deținuților aflați în custodie. ”Scopul întrunirii a constat în continuarea intervenției post-detenție prin facilitarea integrării pe piața forței de muncă a foștilor deținuți. Evenimentul a reprezentat o ocazie importantă pentru promovarea incluziunii sociale și pentru reducerea riscului de recidivă prin asigurarea unei stabilități economice post-liberare. Reprezentanții firmelor colaboratoare cu cele trei unități au relatat experiențele lor de lucru cu deținuții, astfel evidențiem avantajele acestor parteneriate în fața potențialilor angajatori participanți. În contextul deficitului de muncitori necalificați, subliniem faptul că angajarea deținuților selectați oferă o soluție sigură și avantajoasă financiar”, se arată în comunicatul transmis de agent principal de poliție penitenciară Cosmin Nicoară, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.
Reprezentanții unității de detenție au transmis mulțumiri tuturor instituțiilor, colaboratorilor și reprezentanților societăților comerciale pentru participare și și-au manifestat speranța ca aceștia să devină principalii promotori ai informațiilor legate de munca cu deținuții și să reprezinte un sprijin pentru reintegrarea acestora în societate.
În cadrul discuțiilor interactive s-a subliniat, de asemenea, importanța implicării comunităților locale în procesul de reintegrare și rolul esențial al agenților economici de prevenire a recidivei prin oferirea oportunităților de muncă, atât deținuților cât și foștilor deținuți, după ce aceștia părăsesc sistemul penitenciar.